(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Portugalijos jaunimo rinktinė į 2011 m. Europos jaunimo (U-21) čempionato atrankos rungtynes su Lietuva ruošiasi kaip finalui. Rugpjūčio 11 dieną Marijampolėje vyksiančioje dvikovoje gilias futbolo tradicijas turinčios Portugalijos jaunimo ekipai būtini trys taškai, o lietuviai savo ruožtu tikisi užkirsti jiems kelią.

Atrankos 9 grupėje Portugalijos jaunimo rinktinė keturiais taškais atsilieka nuo Anglijos futbolininkų, tad norint išsaugoti viltis kovoje dėl antrosios vietos grupėje rungtynės su Lietuva yra labai svarbios. Ruošdamiesi šiai dvikovai gegužę portugalai du kartus žaidė su Olandijos bendraamžiais ir vienerias rungtynes laimėjo 3:1, o kitose sužaidė taikiai 0:0.

„Po paskutinių atrankos rungtynių su Graikija (Portugalija laimėjo 2:1 – aut. past.) dvikova su Lietuva bus mūsų antrasis finalas. Ruošimės šioms rungtynėms su optimizmu ir galvodami apie pergalę. Turime Lietuvoje kontroliuoti žaidimą ir parodyti dideles ambicijas“, – kalbėjo portugalų vyriausiasis treneris Oceano da Cruzas.

Praėjusių metų rugsėjo pradžioje vykusias Portugalijos ir Lietuvos jaunimo rinktinių rungtynes rezultatu 4:1 laimėjo šeimininkai. Iš tose rungtynėse dalyvavusių portugalų žaidėjų šį kartą pakviesti septyni – gynėjai André Santosas, Danielis Carriço, Miguelis Vítoras, saugas Castro, atakuojantys saugai João Aurélio ir Candeias bei puolėjas Ukra.

Aštuoni portugalų jaunimo rinktinės žaidėjai atstovauja Portugalijos grandams – „Porto“, Lisabonos „Benfica“ ir Lisabonos „Sporting“. Vienintelis ekipos legionierius – João Silva, kurį vasarą įsigijo Liverpulio „Everton“. Visi kiti 19 žaidėjų rungtyniauja Portugalijoje.

Lietuvos jaunimo rinktinei šios rungtynės bus paskutiniosios šiemet namų aikštėje – paskutines lietuviai žais rugsėjo 7-ąją Anglijoje.

Lietuvių vyriausiasis treneris Vitalijus Stankevičius teigė, kad nukauti Portugalijos komandą bus labai sunku. „Varžovai turi labai gerų žaidėjų, kurie bus motyvuoti, nes klysti jie nebeturi teisės. Vis tik stengsimės nudžiuginti savo žiūrovus ir pakovoti dėl teigiamo rezultato.“

Ruoštis rungtynėms Lietuvos jaunieji futbolininkai renkasi rugpjūčio 9 dieną Marijampolėje. Lietuvos ir Portugalijos jaunimo rinktinės susigrums rugpjūčio 11 d. Marijampoles futbolo klubo stadione, rungtynių pradžia 21 valandą. Bilietai į rungtynes parduodami BILIETAI.LT sistemoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: