(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Vyto Bansevičiaus įsakymu kovo 22 d. paskelbta ekstremali situacija Radikių ir Salių kaimuose (Domeikavos sen.) bei Naujasodžio kaime (Karmėlavos sen.). Dėl ledų sangrūdos naktį iš sekmadienio į pirmadienį staiga pradėjo greitai kilti vandens lygis Neryje ties Kaunu. Iš vakaro galimo potvynio požymių nebuvo matyti, todėl išsiliejęs upės vanduo gyventojus užklupo netikėtai. Prie kylančio vandens ruožų paskirti stebėtojai.

Apie 3 valandą nakties vanduo staiga priartėjo prie sodybų, apsėmė namų pamatus, keletą mašinų, ledai išvertė medines tvoras. Iš apsemtų namų jau naktį Kauno apskrities priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba pradėjo evakuoti žmones. Šiuo metu vanduo vis dar kyla, tačiau gerokai lėčiau.

Kauno rajono savivaldybės specialistai perspėja, kad galimas potvynis ir prie Nemuno įsikūrusiose gyvenvietėse Kačerginės, Raudondvario, Kulautuvos, Batniavos ir Zapyškio seniūnijose.

Potvynių vietose budi ir Kauno rajono savivaldybės administracijos civilinės ir darbų saugos specialistai. Apie gresiantį potvynį Kauno rajone galima pranešti tel. (8 37) 30 55 39, mob. tel. (8 682) 43 929 arba (8 687) 71 636.

Esant būtinybei pastate atjungti elektrą galima skambinti mob. tel. (8 659) 95 143.

Gyventojai prašomi nelaukti, kol vanduo pradės semti namus, ir patiems vykti į saugesnę vietą. Patariama, prieš paliekant namus, užsukti vandens, dujų sklendes, išjungti elektrą, pasiimti dokumentus, vertybes, būtiniausius daiktus, maisto atsargų, medikamentų, užrakinti duris, uždaryti langus, likusius vertingus daiktus sukelti į aukštesnius aukštus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: