Kauno visuomenės sveikatos centras 2010 m. sausio 2 d. apie 18 val. gavo informaciją, kad į Kauno medicinos universiteto klinikas iš laisvalaikio ir pramogų centre „Oazė“ esančio baseino „Impuls“, kuris priklauso UAB „Neo Aljansas“, greitosios medicinos pagalbos automobiliu buvo atvežti du apsinuodiję vaikai (11 ir 15 metų amžiaus). Įtariama, kad jie apsinuodijo chloru. Dar vienas 45 m. vyras su apsinuodijimo požymiais iš minėto baseino tą pačią į Kauno medicinos universiteto klinikas atvyko pats.

Kauno visuomenės sveikatos centras apklausė vieną nukentėjusį vaiką ir suaugusįjį, dalį liudininkų, laisvalaikio ir pramogų centro „Oazė“ darbuotojus, kartu su Nacionaline visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija paėmė oro ir vandens mėginius. Šiuo metu yra atliekami paimtų mėginių tyrimai. Informaciją apie tyrimų rezultatus Kauno visuomenės sveikatos centras tikisi gauti dar šiandien.

Siekiant objektyviai išsiaiškinti įvykio aplinkybes, Kauno visuomenės sveikatos centras prašo žmonių, š.m. sausio 2 d. tarp 17 ir 17.30 val. buvusius laisvalaikio ir pramogų centre „Oazė“ esančiame „Impuls“ baseine, skambinti telefonu (8 37) 33 16 90. Kontaktinis asmuo Kristina Davidavičienė, Visuomenės sveikatos saugos skyriaus vyriausioji specialistė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: