(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Statistikos departamentas praneša, kad 2010 m. balandžio mėn., palyginti su kovo mėn., gamintojų parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 1,1 procento. Kasybos ir karjerų eksploatavimo produkcijos kainos padidėjo 2,9 procento, apdirbamosios gamybos produkcijos – 1 procentu, elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo produkcijos – 1,1 procento, vandens tiekimo, nuotekų valymo, atliekų tvarkymo ir regeneravimo produkcijos – 2,8 procento. Bendrajam kainų pokyčiui didžiausią įtaką turėjo 2,8 procento pabrangę rafinuoti naftos produktai, 4,1 – guminiai ir plastikiniai gaminiai, 0,9 – maisto produktai ir 3,9 procento atpigę metalo gaminiai, išskyrus mašinas ir įrenginius, 2,1 – kiti nemetalo mineraliniai produktai. Neįskaitant rafinuotų naftos produktų, parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 0,4 procento.

Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per mėnesį padidėjo 0,6 procento. Didžiausią įtaką tam turėjo 3,3 procento pabrangę rafinuoti naftos produktai, 2,5 – garo tiekimo ir oro kondicionavimo produkcija, 2,4 – dujos ir 6,9 procento atpigę metalo gaminiai, išskyrus mašinas ir įrenginius, 2,2 – kiti nemetalo mineraliniai produktai, 3,9 – mašinų ir įrangos remontas ir įrengimas, 1,4 – gėrimai. Maisto produktai pabrango 0,8 procento, iš jų valgomieji ledai – 5,1, grūdų malimo produktai – 2,4, paukštiena – 1,7 procento, o atpigo perdirbti ir konservuoti vaisiai ir daržovės – 2,4, duona ir švieži konditerijos kepiniai – 2,1, pieno produktai (išskyrus valgomuosius ledus) – 1,6 procento. Neįskaitant rafinuotų naftos produktų, Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 0,2 procento.

Ne Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos 2010 m. kovo mėn., palyginti su vasario mėn., padidėjo 1,5 procento. Didžiausią įtaką tam turėjo 2,6 procento pabrangę rafinuoti naftos produktai, 6,3 – guminiai ir plastikiniai gaminiai, 1 procentu – maisto produktai ir 1,1 procento atpigę siūti drabužiai, 3 procentais – popierius ir popieriaus gaminiai, 1,4 procento – variklinės transporto priemonės, priekabos ir puspriekabės. Neįskaitant rafinuotų naftos produktų, ne Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 0,7 procento.

Per metus (2010 m. balandžio mėn., palyginti su 2009 m. balandžio mėn.) visos parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 11,2 procento, o neįskaitant rafinuotų naftos produktų – 0,1 procento. Iš visos parduotos pramonės produkcijos daugiausia pabrango žalia nafta – 69 procentais, rafinuoti naftos produktai – 57,3 procento, o atpigo elektros įranga – 11,7, variklinės transporto priemonės, priekabos ir puspriekabės – 10,2 procento.

Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per metus padidėjo 2,1 procento. Iš Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos daugiausia pabrango žalia nafta – 71,8 procento, rafinuoti naftos produktai – 48,4, pagrindiniai vaistų pramonės gaminiai ir farmaciniai preparatai – 13,4, o atpigo elektros įranga – 21,8, variklinės transporto priemonės, priekabos ir puspriekabės – 20,9 procento.

Ne Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per metus padidėjo 20,9 procento. Daugiausia padidėjo žalios naftos kainos – 68,5 procento ir rafinuotų naftos produktų kainos – 60,1; sumažėjo gėrimų kainos – 19,5 ir kitų nemetalo mineralinių produktų kainos – 16,5 procento.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: