Pramonės produkcijos kainos šoktelėjo 0,5 proc.
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Lietuvos statistikos departamentas praneša, kad 2011 m. lapkričio mėn., palyginti su spalio mėn., gamintojų parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 0,5 procento.

Bendrajam kainų pokyčiui didžiausią įtaką turėjo 1,5 procento pabrangusi rafinuotų naftos produktų gamybos, 0,9 – maisto produktų gamybos produkcija ir 0,7 procento atpigusi elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo, 1,4 – medienos ir medienos gaminių, išskyrus baldus, gamybos, 6,4 procento – pagrindinių metalų gamybos produkcija.

Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per mėnesį (2011 m. lapkričio mėn., palyginti su spalio mėn.) beveik nepasikeitė, nes kai kurių rūšių produkcijos brangimą atsvėrė kitų rūšių produkcijos pigimas.

Tai lėmė pabrangusi maisto produktų gamybos (0,6 proc.), rafinuotų naftos produktų gamybos (0,4 proc.) ir atpigusi elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo (0,7 proc.), kitų nemetalo mineralinių produktų gamybos (1 proc.), medienos ir medienos gaminių, išskyrus baldus (0,8 proc.), gamybos produkcija.

Iš maisto produktų daugiausia pabrango žuvys ir žuvų produktai (8,4 proc.), mėsa (2,4 proc.), pieno produktai (2,2 proc.), o atpigo užgardai ir pagardai (5,5 proc.), cukrus (3,3 proc.), paruošti valgiai ir patiekalai (3,2 proc.).

Ne Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per mėnesį (2011 m. lapkričio mėn., palyginti su spalio mėn.) padidėjo 0,9 procento. Didžiausią įtaką kainų pokyčiui turėjo 1,7 procento pabrangusi rafinuotų naftos produktų gamybos, 1,3 procento – maisto produktų gamybos produkcija ir 2 procentais atpigusi medienos ir medienos gaminių, išskyrus baldus, 7,8 procento – pagrindinių metalų gamybos produkcija.

Per metus (2011 m. lapkričio mėn., palyginti su 2010 m. lapkričio mėn.) visos parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 12,7 procento. Daugiausia pabrango žalios naftos gavybos (33,2 proc.), rafinuotų naftos produktų gamybos (27,5 proc.), chemikalų ir chemijos produktų gamybos (18,7 proc.) produkcija, o atpigo spausdinimo ir įrašytų laikmenų tiražavimo (3,9 proc.), tekstilės gaminių gamybos (2,6 proc.) produkcija.

Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per metus (2011 m. lapkričio mėn., palyginti su 2010 m. lapkričio mėn.) padidėjo 10,8 procento. Iš Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos daugiausia pabrango žalios naftos gavybos (30,9 proc.), rafinuotų naftos produktų gamybos (29,4 proc.), chemikalų ir chemijos produktų gamybos (20,5 proc.) produkcija, o atpigo niekur kitur nepriskirtų mašinų ir įrangos gamybos (4,6 proc.), variklinių transporto priemonių, priekabų ir puspriekabių gamybos (4,2 proc.) produkcija.

Ne Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per metus (2011 m. lapkričio mėn., palyginti su 2010 m. lapkričio mėn.) padidėjo 14,5 procento. Daugiausia pabrango žalios naftos gavybos (34,4 proc.), rafinuotų naftos produktų gamybos (27,1 proc.), chemikalų ir chemijos produktų gamybos (18,6 proc.) produkcija, o atpigo metalo gaminių, išskyrus mašinas ir įrenginius, gamybos (3,2 proc.), tekstilės gaminių gamybos (3,1 proc.), drabužių siuvimo (2,6 proc.), kompiuterinių, elektroninių ir optinių gaminių gamybos (2,5 proc.) produkcija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: