© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Prancūzijos gynybos ministras Jeanas Yves’as Le Drianas (Žanas Ivas Le Drianas) antradienį paskelbė, jog jo šalis pasiųs apie tūkstantį karių į Centrinę Afrikos Respubliką, kur jie šešis mėnesius padės Afrikos taikdarių pajėgoms.

“Prancūzija papildys Afrikos misiją apie tūkstančiu karių, – J.Y.Le Drianas sakė radijui “Europe 1″. – Tai padarysime kaip pagalbininkai, o ne kaip pirmieji įžengusieji, kaip buvo Malyje, – taip pat trumpam laikotarpiui, maždaug šešiems mėnesiams.”

Prancūzija jau antrąkart šiais metais siunčia pajėgas į savo buvusias kolonijas, o J.Y.Le Drianas sakė, kad naujausias sprendimas buvo būtinas, siekiant suvaldyti chaosą, apėmusį Centrinės Afrikos Respubliką.

Prancūzija šiuo metu laiko 2 800 karių Malyje, kur jie buvo pasiųsti per operaciją, pradėtą, kai sukilėliai ir su tarptautiniu teroristų tinklu “al Qaeda” susiję kovotojai artėjo prie sostinės.

Kalbėdamas apie padėtį Centrinės Afrikos Respublikoje, ministras sakė “Europe 1”: “Negalime leisti, kad šalis šitaip žlugtų.”

Žmogaus teisių organizacijos kaltina toje šalyje veikiančius sukilėlius įvykdžius žiaurumų, tokių kaip žudymai, žaginimai ir vaikų įtraukimas į jų pajėgas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: