© V.Knyzelio / LFF.lt nuotr.

Lietuvos jaunimo (U-21) futbolo rinktinės pirmadienį Europos U-21 čempionato atrankos varžybose laukia akistata su neseniai švedus sutriuškinusia pajėgia Ukrainos rinktine. Kaune vyksiančioms rungtynėms jaunimo rinktinė ruošiasi gerokai praretėjusi, ypač gynybos grandyje.

Nemažai netekčių gynyboje

Dvikovai su Ukrainos rinktine pakviesta 19 žaidėjų, iš kurių šeši atstovauja užsienio klubams. Skaudžiausios netektys – gynybos linijoje.

Dėl surinktų geltonų kortelių komandai negalės padėti Karolis Urbaitis. Paskutinę minutę dėl ligos į U-21 rinktinę neatvyko ir Aurimas Vilkaitis, o Vytautas Andriuškevičius buvo pakviestas į nacionalinę komandą ir joje sužaidė dvejas rungtynes.

Traumos debiutuoti rinktinėje neleis ir Marijampolės „Sūduvos“ gynėjui Gyčiui Urbai bei Arnui Mikaičiui iš Alytaus „Dainavos“. Dėl sužeidimų rinktinei taip pat negalės padėti du saugai – Vilniaus „Žalgiryje“ rungtyniaujantis Arminas Vaskela ir „Šiauliams“ atstovaujantis Tautvydas Eliošius. Nebus ir vieno puolimo lyderių Arvydo Novikovo.

„Šį kartą sunkiau nei įprastai sekėsi komplektuoti rinktinės sudėtį, nes žaidėjai yra kviečiami į nacionalinę rinktinę. Vyksta pereinamasis periodas, todėl savo ruožtu turime atjauninti ur U-21 komandą“, – sakė rinktinės treneris Mindaugas Neoras.

Varžovai grįžta į pergalių kelią

Lietuvių varžovai į Kauną atvyksta  itin pakilios nuotaikos – po triuškinančios pergalės namuose rezultatu 6:0 prieš grupėje tarp lyderių žengusius bendraamžius iš Švedijos.

„Ukrainos komanda šį atrankos etapą pradėjo ne taip sėkmingai, kaip iš jos buvo tikimasi. Šios rinktinės treneriai blaškėsi nerasdami optimalios sudėties, tačiau paskutiniai jos rezultatai rodo, jog ukrainiečiai vėl sugrįžta į pergalių kelią. Mūsų laukia labai sudėtingas priešininkas ir itin sunkios rungtynės“, – kalbėjo M.Neoras.

Po ilgos pertraukos į U-21 rinktinę sugrįžo puolėjas Lukas Kochanauskas. „Dainavos“ žaidėjas tikino nekantraujantis įrodyti savo vertę. „Džiaugiuosi vėl galėdamas atstovauti jaunimo rinktinei, smagu būti kartu su vaikinais, – sakė futbolininkas- Mūsų laukia ypač sunkus varžovas, nes ukrainiečiai šiuo metu demonstruoja gerą sportinę formą. Tikiuosi, jog treneriai suteiks galimybę ir galėsiu išbėgti į aikštelę padėti komandai.“

Prireiks geriausio žaidimo

Rinktinės senbuvis ir vienas iš lyderių „Sūduvos“ saugas Karolis Chvedukas teigė, jog laukia nelengvos rungtynės: „Žinome, jog varžovų sudėtis lyginant su rungtynėmis Ukrainoje gerokai pasikeitusi ir jie paskutinėse rungtynėse šventė lengvą pergalę prieš švedus. Gerbiame varžovą, bet įtemptai treniruojamės ir tikimės pasiekti teigiamą rezultatą.“

Baltarusijos taurės finale įvarčiu prie Novopolocko „Naftan“ pergales prieš pora savaičių prisidėjusio Fedoro Černycho teigimu, jei rinktinė parodys geriausią savo žaidimą, bus galima tikėtis palankaus rezultato.

„Gaila, jog trūksta keletos pagrindinių žaidėjų, tačiau stengsimės kovoti ir reabilituotis po pralaimėjimo Ukrainoje. Žinome, jog laukia sunkios rungtynės, tačiau jei rungtyniausime taip, kaip žaidėme namuose su švedais, tuomet galime tikėtis pergalės“, – LFF.lt sakė saugo ir puolėjo pozicijose žaidžiantis F.Černychas.

Rungtynės tarp Lietuvos ir Ukrainos vyks pirmadienį, birželio 4 dieną, Kaune, S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadione nuo 19 valandos. Dvikovą tiesiogiai transliuos internetinė televizija „Futbolo.tv“

Lietuvos U-21 rinktinės kandidatų sąrašas rungtynėms su Ukraina
(Vardas, pavardė, klubas)

Vartininkai: Emilijus Zubas (Panevėžio „Ekranas”), Tadas Simaitis (Galačio „Otelul“, Rumunija), Lukas Lidakevičius („Barnsley FC“, Anglija);

Gynėjai: Karolis Jarmalavičius (Pakruojo „Kruoja”), Marius Miškinis (Kėdainių „Nevėžis”), Donatas Nakrošius (Žešovo „Stal“, Lenkija), Ernestas Pilypas (FK „Šiauliai”), Jaunius Juozaitis (Vilniaus MFD „Žalgiris”), Edvinas Girdvainis („Calcio Padova”, Italija);

Saugai: Karolis Chvedukas (Marijampolės „Sūduva”), Artūras Žulpa (Pakruojo „Kruoja”), Ernestas Veliulis (Pakruojo „Kruoja”), Simonas Paulius (Alytaus „Dainava”), Lukas Kochanauskas (Alytaus „Dainava“), Martynas Dapkus (Haifos „Maccabi”, Izraelis), Rokas Urbelis (FC „Šiauliai“);

Puolėjai: Audrius Brokas (Marijampolės „Sūduva“), Fedor Černych (Mogiliovo „Dnepr“, Baltarusija), Žilvinas Kymantas (Klaipėdos „Atlantas“).

Lietuvos futbolo federacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: