(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Penktadienį Kaune prasidėjo iki gegužės 3 dienos vyksiantis tarptautinis festivalis „Kaunas Jazz 2010″. Džiazo muzikos fiesta Kaune vyksta jau 20 kartą.

Penktadienį festivalis atidarytas Kauno rotušėje, kur miesto meras Andrius Kupčinskas miesto raktą perdavė „Kaunas Jazz” organizatoriams.

„Kaunas – Laisvės ir maištingų jaunatviškų proveržių miestas – neįsivaizduojamas be džiazo. Miesto žmonės ir visi Lietuvos muzikos gerbėjai kasmet laukia tikrojo pavasario, kuris prasideda suskambus „Kaunas Jazz” festivalio melodijoms. Ir ta savaitė, kai džiazas „okupuoja” miestą, kai meras atiduoda raktus, yra pati smagiausia ir džiugiausia.

Labai džiaugiamės, kad Kauno festivalio organizatoriai noriai ir kantriai laikosi tradicijų, nes „Kaunas Jazz” yra laukiamas ne tik Lietuvos džiazo gerbėjų. Tradicinis yra ir džiazo klausytojų ratas, savotiška bendruomenė. Tegu „Kaunas Jazz” ir toliau lepins profesionalų meną vertinančių žmonių norus. Tegu Kauno pavasariai bus ryškūs bei džiaugsmingi kaip vaikų piešiniai ir nenuspėjami lyg improvizacijos. Geros visiems muzikos ir šiltų susitikimų!” – linkėjo meras A. Kupčinskas.

Organizatoriai XX-ąjį tarptautinį džiazo festivalį „Kaunas Jazz 2010″ skiria Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dvidešimtmečiui.

Festivalio programa – www.kaunasjazz.lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: