(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Šių metų uogų derlius – gerokai mažesnis nei pernai, teigia savaitgalį prekybos miestelyje „Urmas“ vykusiame renginyje „Uogų fiesta“ dalyvavę ūkininkai.

Ūkininkų mugėje šiemet dalyvavo vos keliolika prekybininkų.

„Šalta žiema ir vėlyvas pavasaris turėjo didelės įtakos šių metų uogų derliui. Nors paskutinės liūtys uogų ir nesupūdė, bet šiais metais jų užauginome trečdaliu mažiau. Tačiau uogų gausa visada priklauso nuo oro sąlygų, todėl mes esame pripratę prie tokios rizikos“, – pasakojo braškėmis šventėje prekiavęs ūkininkas Saulius Janulaitis.

Pasak „Uogų fiestos“ rengėjų, prastesniu derliumi šiemet skundžiasi nemaža dalis ūkininkų.

„Džiaugiamės, kad žmonėms tokia šventė yra reikalinga ir naudinga. Deja, šių metų derlius pakoregavo ūkininkų planus. Nors pirkėjų skaičius šiais metais nesumažėjo, bet uogų pasirinkimas dėl permainingų oro sąlygų buvo mažesnis. Labai tikimės, kad kitais metais ši šventė galės grįžti prie praėjusių metų lygio, o galbūt bus ir didesnė“, – teigia organizatorių atstovas Jonas Plenta.

Kasmet organizuojamas renginys įprastai sutraukia per pusšimtį prekybininkų, kurie pirkėjams siūlo įsigyti braškių, vyšnių, žemuogių ir kitų gėrybių. Dauguma ūkininkų šioje mugėje prekiauja ekologiškomis uogomis.

„Uogų fiesta“ organizuojama kiekvienų metų birželio mėn., Raudonajame pasaže, esančiame prekybos miestelyje „Urmas“. Tokie renginiai, kurių metu šventiškai nusiteikę uogų augintojai ir prekybininkai betarpiškai bendrauja su pirkėjais, populiarūs visoje Europoje, ypač Vokietijoje ir Olandijoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: