(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Vidaus reikalų ministerija (VRM) šeštus metus iš eilės skelbia konkursą geriausiems nusikaltimų ir kitų teisės pažeidimų prevencijos projektams nustatyti.

„Kasmet sulaukiame nemažai labai įdomių ir naudingų projektų, kuriais ugdomas pilietiškumas, draugiška bendruomenė, skatinamas žmonių aktyvumas kuriant saugesnę aplinką. Nusikalstamumo prevencija kainuoja nedaug, tačiau jos veiksmingumas ir nauda visuomenei yra nepalyginamai reikšmingesnė nei bausmės už nusikaltimais jau padarytą žalą visuomenei“, – sako vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

Konkurse kviečiamos dalyvauti asociacijos (nevyriausybinės organizacijos), valstybės ir savivaldybių institucijos, mokslo ir studijų institucijos, verslo subjektai, bendruomenės.

Konkursui prašoma pateikti 2010 m. vykdytus nusikaltimų ir kitų teisės pažeidimų prevencijos projektus tokiomis temomis: „Viešosios tvarkos ir gyventojų saugumo užtikrinimas bendradarbiaujant suinteresuotiems partneriams (savivaldybei, policijai, visuomenei ir kt.)“ bei „Vaikų ir jaunimo informuotumo apie socialines grėsmes (žalingus įpročius, nesaugumo veiksnius gatvėje ir namuose, grėsmes internete ir kt.) didinimas ir šių grėsmių prevencija“.

Konkursą laimėjusio projekto rengėjui bus skiriama piniginė premija (iki 3000 Lt), kitiems konkurso dalyviams gali būti skiriamos paskatinamosios premijos (iki 1000 Lt).

Projektus reikia pristatyti iki šių metų kovo 1 d. VRM Viešojo saugumo politikos departamentui (Šventaragio g. 2, Vilnius). Juos vertins speciali komisija pagal patvirtintus kriterijus.

Daugiau informacijos apie konkurso nuostatus, sąlygas ir reikalavimus rasite VRM interneto svetainėje, adresu  http://www.vrm.lt/index.php?id=1045.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: