Nuo šiandien, rugpjūčio 22 d., prie „šešėlinės“ Vyriausybės vairo visai savaitei stoja 30 šalies moksleivių. Du iš jų savo jėgas išmėgins Aplinkos ministerijoje.

Tai projekto „Moksleiviai – į Vyriausybę 2011“ dalyviai: šiemetiniai abiturientai Monika Miniotaitė ir Martynas Tamulevičius. Monika baigė Kauno „Atžalyno“ vidurinę mokyklą, Martynas – Šiaulių Simono Daukanto gimnaziją.

Projektas „Moksleiviai – į Vyriausybę“ rengiamas jau trečius metus. Jį organizuoja Vyriausybė, bendradarbiaudama su Nacionaline moksleivių akademija, Lietuvos moksleivių sąjunga ir Lietuvos mokinių parlamentu.

Mėginti tapti projekto dalyviais galėjo visi aktyvūs, iniciatyvūs, gerai besimokantys šalies ir užsienio lietuvių bendrojo lavinimo mokyklų dvyliktokai ir šiemetiniai abiturientai, norintieji atlikti savaitės praktiką pasirinktoje ministerijoje arba Ministro Pirmininko tarnyboje.

Jiems tereikėjo užpildyti anketas. Komisija atrinko 30 gabiausių moksleivių, kurie galės iš arti pamatyti Vyriausybės ar pasirinktos ministerijos, politikų kasdienį darbą, stebėti Vyriausybės posėdžius, dalyvauti įvairiuose susitikimuose. Jie susipažins su pasirinktos ministerijos ir jai pavaldžių įstaigų veikla, darbo specifika, išmėgins savo jėgas atlikdami įvairias užduotis, bendraus tiek su institucijos darbuotojais, tiek su jos vadovais.

Aplinkos ministeriją Monika Miniotaitė pasirinko nedvejodama, nes labai domisi aplinkosauga, ekologija, yra gyvūnų globos organizacijos „Pifas“ savanorė.

Dalyvaudama tarptautiniame aplinkosauginiame projekte, mergina išmoko rinkti ir analizuoti duomenis apie ekosistemas, žaliąsias miestų erdves, saugomas teritorijas, taršą. Domėjimasis aplinkosauga – vienas ir Martyno Tamulevičiaus prioritetų.

Būdamas gimnazijos mokinių tarybos pirmininku, mokykloje jis stengėsi organizuoti įvairias aplinkos tvarkymo akcijas. Martynui taip pat rūpi susipažinti su valstybinių aplinkosaugos institucijų veikla, perprasti, kaip priimami sprendimai.

Šiandien pažintį su Aplinkos ministerija Monika ir Martynas pradėjo nuo susitikimo su ministerijos kancleriu Robertu Klovu. Jie lankysis Taršos prevencijos, Gamtos apsaugos ir Atliekų departamentuose, taip pat Teritorijų planavimo, urbanistikos ir architektūros departamente. Kartu su viceministru Stanislovu Šriūbėnu moksleiviai apžiūrės Kazokiškių sąvartyną.

Rytdiena bus skirta saugomoms teritorijoms. Moksleiviai susipažins su Valstybine saugomų teritorijų tarnyba, lankysis Asvejos regioniniame parke. Šią savaitę jie taip pat padirbės Aplinkos apsaugos agentūroje, Aplinkos projektų valdymo agentūroje, Lietuvos hidrometeorologijos tarnyboje, Generalinėje miškų urėdijoje.

Aplinkos ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: