(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno rajono savivaldybės administracijos Centralizuoto vidaus audito skyriaus specialistai atliko Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos ūkinės ir finansinės veiklos auditą. Pažymėtina, kad balandžio 29 dieną vyksiančiame Tarybos posėdyje bus svarstoma Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos 2009 m. veiklos ataskaita. Viešosios įstaigos dalininkai yra Kauno rajono savivaldybė ir Kauno rajono ugniagesių savanorių draugija, todėl tame pačiame posėdyje bus galima įvertinti įstaigos veiklą ir suformuluoti Kauno rajono savivaldybės, kaip vieno iš dalininkų, poziciją dėl nustatytų pažeidimų.

,,Patikrinimo metu nustatyti pakankamai rimti pažeidimai, tačiau tik dalininkų susirinkimas gali spręsti kokių priemonių būtina imtis. Mes jau išsiuntėme ataskaitos kopiją Kauno rajono ugniagesių savanorių draugijai ir Ugniagesių gelbėtojų profesinei sąjungai“, – sakė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Tarnyba šiuo metu turi devynis filialus: Babtų, Čekiškės, Ežerėlio, Margininkų, Poderiškių, Vandžiogalos, Domeikavos, Vilkijos ir Kulautuvos komandas. Pastarosios dvi prijungtos nuo šių metų sausio 1 dienos. Viešojoje įstaigoje ,,Kauno priešgaisrinė saugos tarnyba“ dirba 85 žmonės, 81 iš jų – ugniagesiai.

Kauno rajono savivaldybės taryba sausio 21 dieną patvirtino Kauno rajono ugniagesių komandų išdėstymo optimizavimo planą. Pagal jį iki 2012 metų sustabdyta Domeikavos ir Poderiškių ugniagesių komandų veikla, nes iš valstybės biudžeto dviem komandoms nėra skirta lėšų.

Domeikavos ugniagesių komanda yra dislokuota savo aptarnaujamos zonos pakraštyje ir yra tik 3,8 km atstumu nuo Kauno miesto 5-os komandos (Šilainiuose). Poderiškių ugniagesių komandos aptarnavimo zoną gali aptarnauti Garliavos ir Kauno miesto statutinių ugniagesių komandos.

Pagal galiojančią lėšų apskaičiavimo metodiką valstybės deleguotoms funkcijoms atlikti vienai savivaldybės ugniagesių komandai išlaikyti per metus vidutiniškai reikia 250 tūkst. Lt, tačiau pagal patvirtintą valstybės biudžeto projektą 2010 m. priešgaisrinei apsaugai užtikrinti, Kauno rajone septynioms komandoms skirta 1468 tūkst. Lt, t.y. po 163 tūkst. Lt. 2010 m. Iš valstybės biudžeto planuojama skirti lėšų tiek kiek jų buvo skirta 2009 m., nors dvi komandos buvo perduotos papildomai.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: