Priimta Hamburgo samariečių draugijos delegacija
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Šiandien, rugpjūčio 19 d., miesto meras Rimantas Mikaitis priėmė Vokietijos Hamburgo miesto Samariečių draugijos delegaciją.

Kauno miesto savivaldybė su Vokietijos samariečių draugija bendrauja jau daugelį metų.

Visoje Vokietijoje ši draugija vienija apie milijoną narių, Hamburgo draugijoje yra 65 tūkst. narių.

„Mes esame dažni svečiai Kaune, dalyvavome Hanzos dienose. Šis renginys mums labai patiko, jis buvo šiltas ir įspūdingas. Dalyvavome ir jūsų miesto savivaldos 600 metų jubiliejuje. Jūsų šventės būna taikios ir draugiškos.

Mes norim sužinoti, kokia socialinė padėtis jūsų mieste, Kauno samariečių draugiją žadame ir toliau remti“, – kalbėjo viena iš delegacijos narių.

„Dėkoju jums už gerus žodžius apie Hanzos dienas Kaune. Kartu su svečiais sukūrėme gerą nuotaiką. Vakar atidarėme Kauno areną. Rugsėjo 14 – 18 dienomis Kaune vyks Europos krepšinio čempionatas. Ekspertų vertinimu mūsų arena yra pirmame Europos šalių penketuke.

Dėkoju jums už paramą Kauno samariečių bendrijai.

Nors Lietuvoje verslas po truputį atsigauna, tačiau gyventojai to dar nejaučia, atlyginimai nedidėja, ne taip greitai kuriamos naujos darbo vietos. Socialiai remtinų žmonių skaičius, deja, didėja“, – kalbėjo meras R. Mikaitis.

Lietuvos samariečių bendrijos Kauno skyriaus pirmininkas Mindaugas Vėlyvis susitikimo metu padėkojo merui ir kitiems Savivaldybės atstovams už suteiktas patalpas Šv. Gertrūdos gatvėje.

„Šiose patalpose greitai bus atliktas remontas, bus įvestos dujos, už darbus sumokės Hamburgo samariečių draugija. Mes labai dėkingi savo bičiuliams už visapusišką paramą. Jie padovanojo du mikroautobusiukus, todėl dabar neįgaliuosius galime nuvežti į gydymo įstaigas.

Mūsų veikla vyksta ir Kauno rajone – Tabariškėse, Vaišvydavoje“, – kalbėjo bendrijos pirmininkas M. Vėlyvis.

„Aš esu dėkingas už apdovanojimą Santakos garbės ženklu. Mes ir toliau žadame remti Kauno miesto gyventojus. Hamburge esame surinkę 20 tūkst. eurų, tačiau aukotojai nori žinoti, ar ši parama tikrai reikalinga.

Aukotojams mes turime pateikti informaciją, kaip Lietuvos valdžios institucijos remia Lietuvos žmones. Mums yra žinoma, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerija samariečių centrams paramos neskiria, todėl mūsų aukotojai klausia, ar verta remti kitos šalies bendrijas, jeigu jų neremia Lietuvos valstybės institucijos“, – klausė delegacijos narys Gerd Pruter.

„Dėkoju už apsilankymą, už nuolatinę paramą. Artimiausiu metu apsilankysiu Kauno samariečių bendrijos patalpose. Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas yra kaunietis. Jis dažnai būna mūsų mieste, artimiausiu metu aš jį paklausiu ir išsiaiškinsiu dėl paramos samariečių bendrijai. Aš gerai suprantu jūsų aukotojų klausimą.

Savivaldybė samariečius remia, bet jeigu projektų būna daug, o pinigų nedaugėja, tuomet projektų vertinimo komisija turi rasti išeitį”, – sakė meras R. Mikaitis.

Susitikimo pabaigoje meras svečiams įteikė suvenyrus ir padėkojo už paramą bei apsilankymą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: