(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Pirmadienį įmonės „Lietuvos radijo ir televizijos centras“ atstovai Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotojui Algimantui Kurlavičiui pristatė teikiamas ryšio paslaugas, pagrįstas naujos kartos technologija WiMAX.

Mero pavaduotojas A. Kurlavičius ir Informacinių technologijų skyriaus vedėjas V. Augonis su Telecentro atstovais aptarė įvairias bendradarbiavimo galimybes, kurios apimtų ir tiesiogines transliacijas įvairių renginių metu iš Rotušės aikštės internetu.

Pasak susitikime dalyvavusios AB „Lietuvos radijo ir televizijos centro“ Kauno regiono pardavimų vadovės Akvilės Kiznienės, WiMAX yra naujos kartos ryšio technologija, priskiriama 4G ir apimanti naujausius mokslo ir informacinių technologijų pasiekimus.Telecentras savo klientams siūlo belaidžio MEZON interneto paslaugą, kuri pagrįsta WiMAX technologija.

Susitikime Telecentro atstovai aktyviai domėjosi bendradarbiavimo galimybėmis su savivaldybe. „Norime propaguoti savo paslaugas ir esame pasiruošę bendradarbiauti su savivaldybe įvairių renginių metu“, – sakė A. Kiznienė.

Trumpai apie WiMAX

Pirmasis mobilus WiMAX komercinis tinklas 2007 metais startavo Pietų Korėjoje. Šiuo metu 118 pasaulio valstybių statomi arba pastatyti 305 WiMAX tinklai. Lietuvoje Ryšių reguliavimo tarnybos skelbtą viešąjį konkursą, suteikiantį teisę diegti visoje Lietuvoje plačiajuostį belaidis prieigos tinklą WiMAX technologijos pagrindu, laimėjo AB „Lietuvos radijo ir televizijos centras. Bendrovei WiMAX įrangą tiekia garsi Pietų Korėjos kompanija „Samsung“. Visa tiekiama įranga sertifikuota Europos Sąjungoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: