Klubo marskineliai (c) Tado Sirvido nuotrauka

Penktadienį Nacionalinėje futbolo akademijoje, Kaune, vykusioje spaudos konferencijoje, žiniasklaidos atstovams buvo pristatytas naujai įkurtas futbolo bendruomenės klubas „Kaunas“. Konferencijos metu buvo aptarta kodėl ir kokiomis aplinkybėmis buvo įkurtas naujasis futbolo klubas, jo sąsajos su Kauno futbolo beisbolo klubu ir kitos naujosios komandos įkūrimo peripetijos.

Kaip teigė naujojo klubo atstovas, sirgalių grupuotė „Kaunas ultras“ paskatinti Vilniaus miesto futbolo draugijos „Žalgiris“ pavyzdžiu, nusprendė nesėdėti sudėjus rankų ir įkurti naują klubą, kuris reprezentuotų laikinąją sostinę.

„Kauno“ klubo spaudos atstovo Minadaugo Vasiliausko teigimu, futbolo bendruomenės klubas „Kaunas“ neturi jokių sąsajų su Kauno futbolo beisbolo klubu ir jų administracija. Vieninteliai panašumai yra tos pačios spalvos (geltonai žalios – red. past.) ir keletas žaidėjų, kurie anksčiau atstovavę Kauno futbolo beisbolo klubą, sutiko apsivilkti ir naujosios ekipos marškinėlius.

Kaip konferencijos metu kalbėjo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) viceprezidentas ir Kauno apskrities futbolo federacijos prezidentas Romanas Levinskas, per 19 metų Kauno futbolo beisbolo klubas iškovojo daugybę titulų, tačiau iš pradžių pateikę paraišką žaisti LFF I lygoje, vėliau ją atsiėmė ir aukščiausiose šalies futbolo lygose neliko nė vienos Kauno komandos, kas pasak jo, yra tragedija.

„Sveikinu naujo klubo vadovus už šią iniciatyvą ir suprantu, jog klubui egzistuoti, reikia nemažų pinigų. Todėl mes (LFF – red. past.) susitarėme dėl susitikimo su verslininkais ir federacija prašys, jog jie prisidėtų prie naujojo klubo išlaikymo“, – Lietuvos futbolo federacijos pagalbą žadėjo R.Levinskas.

Ekipos vyriausiasis treneris Artūras Ramoška taip pat sveikino naujojo klubo įkūrėjus bei džiaugėsi, jog sulaukė pasiūlymo prisijungti prie šios ekipos nors pati komanda šiuo metu ir yra mėgėjiška.

„Naujos komandos įkūrimas iš tiesų labai nenustebino, nes vis tiek kažkas kas myli futbolą, turėjo parodyti iniciatyvą. Šie žmonės (klubo steigėjai – red.past.) nusipelno didžiausios pagarbos“, – kalbėjo komandos vyr. treneris.
Ekipos gynėjas Ričardas Gliožaitis, taip pat džiaugėsi iniciatyva ir sirgalių sprendimu kurti naują miesto komandą ir paminėjo, jog ant klubo krenta didžiulė atsakomybė.
Futbolininkas, kuris dalyvavo ir pirmosiose Kauno futbolo beisbolo klubo oficialiose rungtynėse 1994-aisiais, teigė, jog nesvarbu kas slypi po trumpiniu FBK, o svarbiausia pasiekti buvusios komandos lygį.

Kaip dar kalbėjo klubo spaudos atstovas M.Vasiliauskas, šiuo metu futbolo bendruomenės klubas „Kaunas“ neturi jokių rėmėjų ir komandos surenkamas lėšas sudaro tik iš pačių sirgalių surinktos aukos, nors kai kurie verslininkai jau parodė susidomėjimą ir išreiškė norą prisidėti prie naujojo klubo gyvavimo.
Pasak naujojo klubo steigėjų, debiutinis sezonas bus labai svarbus tuo, kad reikės rasti finansiškai stiprių partnerių, kurie galėtų padėti klubui įgyvendinti savo strtegiją ir užsibrėžtus tikslus.

Kauno bendruomenės futbolo klubo „Kaunas“ informacija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: