(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės taryba pritarė požeminės automobilių stovėjimo aikštelės Vienybės aikštėje projektavimo, statybos techninės priežiūros ir eksploatavimo koncesijos konkurso sąlygų pakeitimui.

Šiais metais gegužės 27 dienos buvo paskelbtas požeminės automobilių stovėjimo Vienybės aikštėje koncesijos konkursas, kurio dokumentus nusipirko 13 bendrovių. Konkurso dalyvių prašymu, konkurso  terminas buvo pratęstas iki rugsėjo mėnesio 22 dienos, tačiau pasiūlymą patiekė tik viena įmonė.

Konkurso dalyviui nepateikus įrodymų, kad jis yra pajėgus vykdyti pasiūlyme ir Koncesijos sutartyje nurodytus įsipareigojimus, dalyvis buvo pripažintas neatitinkančiu kvalifikacinių reikalavimų, o konkursas paskelbtas neįvykusiu.

Išnagrinėjus visų dalyvių prašymus dėl konkurso sąlygų, buvo nuspręsta atsižvelgti  į esamą ekonominę situaciją Lietuvoje. Esminiai konkurso sąlygų pakeitimai šie: statinio projektavimo sąlygų sąvadas bus išimtas savivaldybės ir pateikiamas kartu su konkurso sąlygomis; pasiūlymo užtikrinimui bus galima pateikti ne tik banko, bet ir draudimo bendrovės laidavimą; nebus reikalaujama minimalaus saugyklos ploto 28700 kv. m.; konkurso dalyvio metinė apyvarta turės būti nemažesnė nei 35 mln. litų (ankstesnėse sąlygose buvo 40 mln. litų).

Konkurso sąlygas koregavo advokatų profesinė bendrija kontora „Nordia Baublys & partners“.

Tikimasi, kad pakeitus konkurso sąlygas ir paskelbus naują koncesijos konkursą atsiras daugiau dalyvių, o bankai sutiks finansuoti šį projektą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: