R. Kaukėnas - naudingiausias Lietuvos rinktinės žaidėjas
(c) E.Castoria/Fibaeurope.com

Naudingiausiu ir rezultatyviausiu Europos čempionato krepšininku pirmajame etape buvo Didžiosios Britanijos rinktinės lyderis Loulas Dengas. NBA žvaigždė pirmenybėse vidutiniškai pelnydavo 24,6 taško ir rinkdavo 23,8 naudingumo balo.

Visgi šis britas savo statistikos pagerinti nebegalės, kadangi jo pastangų neužteko ir Didžiosios Britanijos rinktinė kovas baigė jau po pirmojo etapo.

Naudingiausiai Lietuvos rinktinėje žaidžia Rimantas Kaukėnas, per mačą vidutiniškai renkantis 11,6 naudingumo balo. Jis yra ir taikliausias dvitaškių metikas čempionate – tikslą pasiekė 19 iš 22 metimų (86,4 proc.).

Geriausiai iš toli atakuoja Rusijos rinktinės gynėjas Vitalijus Fridzonas – 66,7 (12/18). Geriausių tritaškių metikų dešimtuke galima išvysti ir lietuvišką pavardę. Simas Jasaitis pataikė 8 tritaškius iš 14 (57 proc.) ir pagal šią statistikos kategoriją užima aštuntą vietą.

Tarp baudų metikų nepralenkiamas yra Sašo Ožboltas, kuris vienintelis čempionate dar nėra prametęs baudos metimo – 11/11.

Po vieną baudos metimą yra prametę Šarūnas Jasikevičius (14/15) ir Kšyštofas Lavrinovičius (11/12), bet vienas atitinkamai užimą antrąją, o kitas – aštuntąją vietą.

Geriausias kovotojas dėl atšokusių kamuolių yra Chrisas Kamanas. Vokietijos rinktinės aukštaūgis vidutiniškai atkovoja dviženklį kamuolių skaičių (vid. 10,0) ir tokį rezultatą sugeba pasiekti vienintelis čempionate.

Nepralenkiamas geriausio įžaidėjo lenktynėse yra Serbijos rinktinės lyderisMilošas Teodosičius, kuris vidutiniškai atlieka 7,6 rezultatyvaus perdavimo. Nuo jo nedaug atsilieka po 7 rezultatyvius perdavimus atliekantis kroatas Dontaye Draperis, o kiti įžaidėjai atsilieka ženkliau.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: