© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Valstybės valdomi “Lietuvos geležinkeliai” kitąmet į valstybės biudžetą sumokės tik apie 10 mln. litų dividendų iš planuotų 67 mln. litų, ketvirtadienį Seime pranešė finansų ministras. Geležinkeliai planuoja, kad lėšas naudos dideliems projektams – “Rail Baltica”, intermodaliniams terminalams, keliams.

Pasak Rimanto Šadžiaus, geležinkeliai mokės mažiau dividendų, nes įgyvendina investicijų projektus, iš kurių didžiausias – daugiau nei 1 mlrd. litų vertės – yra “Rail Baltica”.

“Lietuvos geležinkelių” atstovas spaudai Vidmantas Gudas BNS sakė, kad kitąmet įsibėgės didieji geležinkelių investicijų projektai.

“Kitąmet bus pats įkarštis didžiųjų projektų – “Rail Baltica”, Vilniaus ir Kauno intermodalinių terminalų, Kyviškių ir Valčiūnų kelias, antrųjų kelių statybos”, – BNS sakė V.Gudas.

“Lietuvos geležinkeliai” šiais metais tikisi uždirbti tik apie 34,1 mln. litų grynojo pelno, arba beveik keturis kartus mažiau negu pernai. Rugsėjo pabaigoje įmonės akcininkė Susisiekimo ministerija sumažino šių metų planus.

“Lietuvos geležinkeliai”, 2012 metais uždirbę 130,189 mln. litų pelno, valstybei šiemet sumokėjo 29,941 mln. litų dividendų (10 mln. litų birželį, o likusią dalį – liepą), o pernai – 122,668 mln. litų (2011 metų pelnas – 147,261 mln. litų).

Per tris ketvirčius įmonė investavo 541,86 mln. litų, arba pusantro karto daugiau negu tuo pačiu laikotarpiu pernai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: