(c) kaunozinios.lt archyvo nuotr.

Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas antradienio rungtynėse su Ukrainos komanda žada į startinę sudėtį išleisti ne vieną jauną žaidėją, tačiau veikiausiai turės apsieiti be susižeidusio gynėjo Tado Kijansko.

Į Charkovą, kur šiandien 19 valandą „Metalist“ stadione prasidės rungtynės su Ukraina, Lietuvos rinktinės delegacija atvyko vėlyvą sekmadienį. Paskutinę treniruotę prieš dvikovą su ukrainiečiais lietuviai surengė rungtynių išvakarėse, pirmadienio vakare.

Rinktinės strategas Raimondas Žutautas po treniruotės buvo patenkintas stadiono veja ir patikino, jog komanda susitvarkys su žiūrovų spaudimu. „Nors anksčiau girdėjome kalbų, kad stadiono veja prastoka, priekaištų dėl to neturime. Manau, kad rytoj stadionas bus beveik pilnas, tačiau tai papildomos įtampos tikrai nekelia. Galbūt per pirmąsias sekundes, kai išeini į aikštę, matai žiūrovus. Kai tik koja paliečia kamuolį – niekas daugiau nerūpi tik žaidimas“, – svarstė rinktinei vadovaujantis buvęs futbolininkas.

R.Žutauto teigimu, dėl komandos startinės sudėties jis beveik apsisprendė po paskutinės treniruotės, tačiau kai kurios pozicijos mačo išvakarėse dar buvo aptarinėjamos trenerių štabe. „Dar nesinori atskleisti visų kortų, tačiau galiu pasakyti, kad startinėje sudėtyje bus jaunų žaidėjų“, – kalbėjo treneris ir taip pridūrė, kad „kiekvienos rungtynės svarbios, tačiau pirmos – ypatingai.“

Vėliau prie komandos prisijungęs „Sevilla“ gynėjas Marius Stankevičius, kuris tik prieš kelias dienas baigė klubinį sezoną ir buvo tarp Ispanijos taurės finalo laimėtojų, nesiskundė dėl nuovargio. „Rinktinė yra rinktinė, prie jos prisijungti visada malonu. Po treniruotės jaučiamės puikiai ir tikiuosi, jog antradienį parodysime gerą žaidimą“, – kalbėjo vienas komandos lyderių.

Komandos nuotaiką kiek apkartino tik gynėjo Tado Kijansko patirta trauma. Treniruotės metu susižeidęs gynėjas veikiausiai nebus registruojamas rungtynėms.

Antradienio ryto duomenimis, į rungtynes beveik 42 tūkstančius žiūrovų talpinančiame „Metalist stadione parduota jau apie 35 tūkstančiai bilietų. Stadione bus apie 2 tūkstančius milicijos darbuotojų ir kito personalo, o į rungtynes akredituota apie 150 žurnalistų.

Rungtynių tarp Ukrainos ir Lietuvos nacionalinių rinktinių pradžia – antradienį 19 valandą. Tiesioginė dvikovos transliacija iš Charkovo – per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: