R. Žutautas:
(c) V.Knyzelio/LFF.lt
Raimondas Žutautas

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas rungtynių su Lichtenšteinu išvakarėse (rugsėjo 1 d.) teigė, kad komanda padarys išvadas dėl ankstesnių klaidų, o komandos kapitonas Tomas Danilevičius pažymėjo, kad norisi reabilituotis prieš savus sirgalius.

Lichtenšteino rinktinės treneris Hansas-Peteris Zauggas kalbėjo, kad jo komandos laukia daug sunkesnis išbandymas nei namuose.

Padarys išvadas

„Nusiteikimas rungtynėms labai rimtas. Komanda supranta, jog nebeturi teisės klysti. Gaila, kad gynyboje netekome Andriaus Skerlos ir Mariaus Stankevičiaus, bet to nesureikšminame, juos pakeis kiti žaidėjai. Džiugu, kad draugiškose rungtynėse įrodėme, kad galime pasiekti įvarčius. Tai nuteikia optimistiškiau prieš rytojaus rungtynes“, – teigė R. Žutautas.

Treneris pažymėjo, kad Lichtenšteino komandos nereikėtų vertinti vien pagal vietą FIFA reitinge ir pavadinimą:

„Pagal žaidimą šiame cikle Lichtenšteinas ne tik prieš mus parodė, kad yra nebloga komanda. Analizavome savo žaidimą pirmose rungtynėse , o rytoj darysime paskutinių Lichtenšteino ir Šveicarijos draugiškų rungtynių video peržiūrą. Pagal tai padarysime išvadas ir padarysime atitinkamus pasikeitimus, kad galėtume pasiekti atitinkamą rezultatą.”

Svarbus greitas įvartis

Pasak R. Žutauto, rungtynes nulems Lietuvos rinktinės žaidimas puolime. „Varžovas atsitrauks į savo aikštės pusę ir žais kontratakuojantį futbolą. Kurti mums sunkiau negu gintis, tai visi gerai žinome. Bet padarysime viską įmanoma puolime ir stengsimės neleisti varžovams surengti greitas atakas. Ar svarbus greitas įvartis? Be abejo, jis išbalansuoja bet kurią varžovų komandą ir tada protingai sužaidus kontratakuojant galima įmušti dar.“

Komandos kapitonas Tomas Danilevičius teigė, kad kol kas negalvoja apie būsimą išvyką į Škotiją ir koncentruojasi penktadienio dvikovai.

„Analizavome video medžiagą ir ruošiamės labai rimtai. Manau, kad rungtynėse Lichtenšteine susidėjo įvairios priežastys – varžovo neįvertinimas, koncentracijos stoka, žaidėjų formą sezono pabaigoje. Norisi reabilituotis ir prieš sirgalius – tie kurie vyko palaikyti mūsų į Lichtenšteiną ir tie, kurie bus stadione – bei prieš pačius save. Tas pralaimėjimas buvo smūgis ir paties savigarbai“, – teigė puolėjas.

Laukia kitokių rungtynių

Lichtenšteino rinktinės treneris Hansas-Peteris Zauggas teigė suprantąs, kad pakartoti tokį patį rezultatą kaip namuose bus labai sunku.

„Pirmose rungtynėse su Lietuva Vaduce mums pasisekė laimėti, tačiau žinome ir suprantame, kad šį kartą bus visiškai kitokios rungtynės. Lietuvos rinktinė šį kartą mus įvertins daug rimčiau ir padarys viską, kad tai nepasikartotų, todėl laukia sudėtingesnė užduotis. Bet kokiu atveju, stengsimės lietuviams apsunkinti gyvenimą. Turime gerai gintis ir nepraleisti greito įvarčio“, – teigė Lichtenšteino rinktinės strategas.

Paklaustas apie Lietuvos rinktinės pajėgumą ir žaidėjus, šveicaras pagyrė Lietuvos rinktinę: „Turite labai gerų žaidėjų. Jūsų pajėgumą puikiai įrodė lygiosios su Škotija ir pergalė Čekijoje. Lietuva vienu metu buvo antra grupėje po Ispanijos ir žaidė tikrai labai gerai.

Dėl to mūsų pergalė buvo dar vertingesnė. Nenorėčiau išskirti nė vieno lietuvio, tačiau prieš kai kuriuos imsimės specifinių žaidimo priemonių“, – sakė H. P. Zauggas.

Lietuvos ir Lichtenšteino rinktinės susitiks rugsėjo 2 dieną, 18 valandą, Kauno S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadione.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: