Didžiausio Lietuvoje SEB banko prezidentu ir valdybos pirmininku paskirtas Raimondas Kvedaras. Penkiasdešimties metų amžiaus R. Kvedaras iki šiol buvo SEB banko prezidento pirmasis pavaduotojas ir Verslo bankininkystės tarnybos direktorius. Ankstesnis SEB banko prezidentas ir valdybos pirmininkas Audrius Žiugžda atsistatydino iš pareigų ir nebetęs savo veiklos SEB grupėje.

Raimondas Kvedaras SEB banke dirba nuo 1992 metų, kai buvo paskirtas SEB banko valdybos nariu. Iki tol R. Kvedaras dirbo Lietuvos banke, Lietuvos kredito centre ir yra sukaupęs 27-erių metų darbo bankininkystės srityje patirtį.

„Noriu padėkoti Audriui Žiugždai už jo svarbų indėlį daugelį metų kuriant banką, kuris užima lyderio poziciją Lietuvos rinkoje. Nauja makroekonominė aplinka lemia pokyčius ir banko grupės Lietuvoje veikloje, todėl džiaugiuosi, kad Raimondas Kvedaras tampa SEB banko Lietuvoje vadovu. Ilgametė jo patirtis bankininkystės srityje ir glaudūs ryšiai su klientais bus labai svarbūs vadovaujant bankui pasikeitusiomis ekonominėmis sąlygomis“, – sakė SEB grupės Baltijos šalių tarnybos vadovas Martinas Johanssonas. Jis taip pat pabrėžė, kad tarptautinė SEB grupė turi ilgalaikių planų Baltijos šalyse ir nuolatos užtikrina stiprią savo bankų Baltijos šalyse kapitalo bazę.

„Banke dirbau ir jį kūriau septyniolika metų. Šiandien prisiimu atsakomybę už mūsų banko finansinius veiklos rezultatus ir dėl šios priežasties nusprendžiau atsistatydinti iš užimamų pareigų. Per gilų Lietuvos ekonomikos nuosmukį bankas turi prisitaikyti prie naujos situacijos ir šiame naujame banko gyvenimo etape estafetę turėtų perimti naujas vadovas. Noriu padėkoti savo kolegoms, banko partneriams ir klientams už jų pasitikėjimą banku. Esu tikras, kad vadovaujant Raimondui Kvedarui, bankas ir toliau išlaikys bei stiprins lyderio pozicijas rinkoje“, – sakė buvęs SEB banko prezidentas Audrius Žiugžda.

„Ir toliau įgyvendinsiu mūsų tikslą būti gerbiamiausiu banku klientams ir geriausiu darbdaviu mūsų darbuotojams. Būdami stiprios Šiaurės Europos finansų grupės dalimi, sieksime klientams kasdien teikti aukščiausios kokybės paslaugas bei patarimus ir padėsime spręsti jų finansinius klausimus“, – sakė R. Kvedaras.

Naujuoju SEB banko valdybos nariu ir Verslo bankininkystės tarnybos direktoriumi paskirtas Aivaras Čičelis, iki šiol vadovavęs banko Verslo klientų ir institucijų departamentui.

Iš SEB banko valdybos narių taip pat nusprendė pasitraukti Kreditų ir rizikos valdymo tarnybos direktorius Arturas Feiferas, jį pakeis Roberts Bernis, kuris iki šiol vadovavo Kreditų tarnybai SEB banke Latvijoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: