(c) LFF.lt archyvo nuotr.

Pirmadienį Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė susirinko Kaune, kur pradėjo treniruočių stovyklą prieš penktadienį prasidėsiantį Baltijos taurės turnyrą.

Apie pirmuosius įspūdžius rengiantis kovoms su latviais ir estais LFF.lt pakalbino nacionalinės rinktinės vyriausiąjį trenerį Raimondą Žutautą.

– Kokios formos žaidėjai susirinko, kaip komanda atrodo po pirmųjų treniruočių?

– Jaučiasi nuovargis. Matosi, kad Lietuvoje žaidžiantys futbolininkai pavargę po savaitgalio. Juk šeštadienį, sekmadienį daugelis žaidė pagrindinėse A lygos komandų sudėtyse. Tačiau visi po truputį atsigauna. Kai kurie rungtyniaujantys užsienio klubuose tik pradeda pasirengimą būsimam sezonui, jiems reikia laiko įsivažiuoti.

– Sakoma, kad Lietuvos rinktinei birželis sunkiausias mėnuo…

– Ne tik lietuviams – visiems sunku. Birželis – atostogų metas, žaidėjai ilsisi arba tik pradeda ruoštis naujam sezonui. Vis dėlto manau, kad mūsiškiai rodo geresnę sportinę formą nei būsimi priešininkai.

– Kaip rinktinės naujokai įsilieja į komandą?

– Naujokams reikia dar daug dirbti. Tai ypač pasimato greta stipresnių žaidėjų. Kai aikštėje vyksta greitas žaidimas, naujai prisijungę žaidėjai dažnai nesuspėja iš paskos. Manau, jog jiems dar reiks gerokai pasistengti.

– Kokie didžiausi iššūkiai iškilo treneriams, į ką kreipiate daugiausiai dėmesio?

– Sunkiausia iš visų atrinkti 11 geriausių – tų, kurie varžyboms pasieks geriausią formą ir galės kovoti dėl pergalės. Norėčiau, bet negaliu įlįsti pas kiekvieną „į vidų“ ir pasižiūrėti, kaip jis jaučiasi, ką galvoja ir kaip yra nusiteikęs. Kiekvieną dieną darome po dvi treniruotes, didelį dėmesį skiriame taktikai. Siekiame atsirinkti optimaliausią sudėtį.

– Ar jau aiškėja rinktinės sudėtis būsimoms Baltijos taurės kovoms?

– 70 procentų komandos sudėties man jau aiški. Rytoj atvažiuos Ignas Dedura, prie rinktinės vėliau turi prisijungti ir Mantas Savėnas. Pasižiūrėsime, kokia jų forma.

LFF informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: