(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Trečiadienį Kauno miesto savivaldybėje posėdžiavusi Ekstremalių situacijų valdymo koordinacinė grupė įvertino, kad įvykis, kai praėjusį šeštadienį Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės patalpose sunkėsi vanduo, yra ekstremalus.

Dėl blogai atlikto Raudonojo Kryžiaus ligoninės pastato stogo remonto, tirpstantis sniegas šeštadienį pradėjo sunktis į pastato vidų: antro aukšto operacinę, kai kurias palatas, kinezeterapijos salę, koridorius.

„Situacija, kuri atsitiko šeštadienį Raudonojo Kryžiaus klinikinėje ligoninėje, neeilinė ir tikrai nemaloni. Šis įvykis įpareigoja ligoninės ir Savivaldybės vadovus kalbėti ne tik apie stogo remontą, bet, visų svarbiausia, apie ten gydomus pacientus. Šiuo metu svarbiausia kuo skubiau atlikti visus reikalingus darbus, kad vanduo nebetekėtų į patalpas“, – sakė Administracijos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Abramavičius.

Ligoninės direktorius Kęstutis Mazurkevičius informavo koordinacinę grupę apie rudenį atliktus stogo remonto darbus. Paaiškėjo, kad sovietiniu periodu statyto pastato plokščias stogas yra visiškai susidėvėjęs ir jį būtina rekonstruoti, siekiant ateityje išvengti panašių incidentų. Tačiau šiuo metų laiku, kai šlapia ir šalta, rekonstrukcijos darbų atlikti neįmanoma.

Posėdžio metu buvo sutarta, kad VšĮ „Raudonasis Kryžius“ savo lėšomis kuo skubiau likviduos lokalinius stogo pažeidimus ir jau artimiausiu metu pradės rengti techninį projektą stogo remontui.

„Ligoninei priklauso keletas pastatų, kurių stogo būklė yra tikrai prasta. Atlikus kokybišką stogo rekonstrukciją, pastatai tarnaus dar ilgai. Savivaldybė pasiryžusi skirti lėšų šiems darbams atlikti, tačiau visų pirmiausia viešoji įstaiga turi deramai paruošti projektą, gauti leidimus rekonstrukcijai, paskaičiuoti, kiek tiksliai reikės lėšų. Be to, nereikia pamiršti, kad bus rengiamas viešųjų pirkimų konkursas paslaugoms pirkti, kuris užtrunka keletą mėnesių. Jei ligoninės vadovai paskubės atlikti visas reikiamas procedūras, stogo rekonstrukcijos darbai galėtų prasidėti vasaros pabaigoje, rudens pradžioje“, – teigė Z. Abramavičius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: