R. Žilio poezijos knygos
(c) Kauno apskrities viešosios bibliotekos archyvo nuotr.
Regimantas Žilys

Rugsėjo 7 d., trečiadienį, 17 val., Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje (Radastų g. 2, 406 kamb.), vyks poeto, fotografo Regimanto Žilio poezijos knygos „Vertikaliu dykumos horizontu“ pristatymas.

Dalyvaus autorius R. Žilys, hum. m. dr. Eglė Keturakienė ir rašytojas Robertas Keturakis. Bus galima įsigyti knygų. Įėjimas laisvas. Maloniai kviečiame!

Daugiau nei prieš du dešimtmečius pradėjęs fotografuoti, kiek vėliau R. Žilys ėmėsi ir poezijos meno. Pirmąjį eilėraščių rinkinį „Pilkas pavasario ruduo“ išleido dar 1995 m.

Šiemet gimusią knygą „Vertikaliu dykumos horizontu“ autorius laiko kur kas brandesniu kūrybos vaisiumi. Pasak R. Žilio, poeziją sunku vertinti, kol neišgirstame, kaip ją skaito pats autorius. Mat garsai žmogų veikia kitaip nei raidės.

„Poezija ir fotografija man yra beveik tapatūs dalykai, tik vienu atveju savo mintis išreiškiu vaizdu, kitu atveju – tekstu. Mano kuriami vaizdai taupūs, o tekstai abstraktūs. Tad panašumo nemaža, tik išraiškos priemonės skirtingos…“ – apie savo kūrybą sako menininkas.

Renginio metu knygos autorius skaitys savo eiles, o lankytojai, apžiūrėję šiuo metu bibliotekoje eksponuojamą R. Žilio parodą „Šviesa nutapyti peizažai“, galės įvertinti, ar tikrai fotografija ir poezija viena kitą papildo.

Kauno apskrities viešosios bibliotekos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: