(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Spalio 1 d. duomenimis Kauno darbo biržoje buvo registruota beveik 37 tūkst. bedarbių arba 12,9 proc. visų darbingo amžiaus Kauno miesto ir rajono gyventojų.

Per mėnesį registruotas nedarbas Kauno mieste ir rajone sumažėjo dar 0,3 proc. punkto: Kauno mieste – 0,4 proc. punkto iki 12,8 proc. ir Kauno rajone – 0,1 proc. punkto iki 13,0 proc.

Rugsėjo mėnesį Kauno darbo biržoje bedarbiais įregistruoti 2522 Kauno miesto ir rajono gyventojai – beveik tiek pat kiek ir rugpjūtį.

Darbo biržos duomenų bazėje per mėnesį buvo skelbiama 1951 laisva darbo vieta Kauno mieste ir rajone, tai -beveik 4 proc. daugiau nei rugpjūtį. Daugiausia darbo pasiūlymų sulaukė: tarptautinių krovinių vežimo vairuotojai, pardavėjai, virėjai, barmenai, padavėjai, siuvėjai, statybų apdailininkai, staliai, stogdengiai, šaltkalviai, suvirintojai o taip pat pardavimo bei verslo paslaugų vadybininkai, buhalteriai, apskaitininkai, administratoriai, statybų inžinieriai. Nekvalifikuotiems darbuotojams dažniausiai buvo siūlomos pagalbinio darbininko, valytojo ir kitos darbo vietos.

Darbo biržos duomenimis, per rugsėjį įsidarbino 2389 žmonės – 15 proc. daugiau nei rugpjūtį.
Į aktyvios darbo rinkos politikos priemones nusiųstas 481 asmuo. Iš jų daugiausia, 439 žmonės, – į remiamojo įdarbinimo priemones.

Savarankišką veiklą, įsigijus lengvatinį verslo liudijimą, per mėnesį pradėjo 422 asmenys – 27,9 proc. daugiau nei rugpjūtį.

Spalio 1 d. duomenimis laikinojo užimtumo priemonėse iš viso dalyvavo 2636 Kauno miesto ir rajono gyventojai.

Kauno teritorinės darbo biržos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: