(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Atidarydama pirmąjį Europos smulkiojo ir vidutinio verslo savaitei skirtą renginį ,,Versli Lietuva”, Prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžė, kad išradingi, verslūs ir darbštūs šalies gyventojai ekonominį sunkmetį gali paversti naujų galimybių metais. Pasak valstybės vadovės, imdamiesi verslo, žmonės sukurs darbo vietų ne tik sau, bet ir savo bendruomenei, prisidės prie greitesnio šalies atsigavimo.

“Naujų idėjų, drąsos ir entuziazmo pradėti verslą turintys šalies gyventojai, ypač jaunimas, iš valdžios turi sulaukti suprantamos ir išsamios verslo pradžiai reikalingos informacijos ir realios paramos. Smulkusis verslas yra ne tik išsigelbėjimas nuo nedarbo, bet ir šalies ekonomikos variklis, galintis įsukti permainų ratą visoje šalyje”, – teigia Prezidentė.

Patyrusius šalies verslininkus Prezidentė ragina pasidalyti savo sėkmės patirtimi su verslo naujokais, padrąsinti juos, padėti įgyti reikiamų žinių.

Vyriausybei šalies vadovė primena įsipareigojimus kuo sparčiau mažinti biurokratinius suvaržymus smulkiajam ir vidutiniam verslui, kuo greičiau įgyvendinti numatytas verslumą skatinančias priemones, padėti žmonėms pasinaudoti Europos Sąjungos ir valstybės smulkiajam verslui teikiama parama.

Verslumo skatinimui skirti renginiai, Prezidentės teigimu, daugeliui gali tapti verslo pradžios abėcėle, padėti žengti pirmuosius žingsnius, patikėti, kad ateitį galime kurti savo pačių rankomis ir protu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: