(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

„Renault“ priėmė sprendimą toliau įgyvendinti savo įsipareigojimus „F1” ir sveikina partnerystę su Liuksemburgo investiciniu fondu „Genii Capital“, kuriam bus parduota ženkli dalis „Renault F1“ komandos akcijų. Pasirašę ketinimų protokolą, sandėrį „Renault“ ir „Genii Capital“ planuoja užbaigti 2010 m. pradžioje ir drauge valdys „Renault F1“ komandą.

2010 m. „Renault F1” komanda nekeis pavadinimo bei išsaugos esminius veiksnius, padėjusius komandai pasiekti sėkmę 2005 ir 2006 metais. Komandai variklius toliau tieks Viry-Chatillon dukterinė įmonė, su kuria 2010 m. sezonui sutartį atnaujino ir „Red Bull Racing“ komanda.

„Su džiaugsmu sutinkame naują komandos strateginį partnerį „Genii Capital“. Esu įsitikinę, kad jų entuziazmas bei kompetencija versle suteiks „Renault F1“ komandai, jos personalui bei partneriams naujos energijos. Visi drauge sieksime kovoti aukščiausiame „Formulės 1“ lygyje“, – sakė „Renault F1“ komandos prezidentas Bernardas Rey. „Renault‘ sprendimas taip pat patvirtina kompanijos tikėjimą sportą valdančių organizacijų siekiu gerinti „Formulės 1“ įsipareigojimus ekologijos srityje.

35 metus aktyviai sporte dalyvaujanti „Renault” pristato naują savo dalyvavimo „F1“ programą, kuri atitinka kaštų efektyvinimo tendenciją „Formulėje 1“. „Formulė 1” išlieka vienu svarbiausių sporto įvykių, pritraukiančių daugiausia televizijos auditorijos ir žiniasklaidos dėmesio visame pasaulyje, todėl „Renault“ tiki, kad dalyvavimas „F1” padės kompanijai stiprinti savo prekės ženklo žinomumą, ypatingai naujose besivystančiose rinkose, bei siekti užsibrėžto augimo.

Priėmusi sprendimą likti „F1“, „Renault” įrodė, jog laikosi savo įsipareigojimų komandos fanams visame pasaulyje, darbuotojams Enstone ir Viry, taip pat FIA, FOA ir FOTA. Kompanija taip pat tiki, kad tolesnis dalyvavimas „F1“ skatins naujų technologijų kūrimą bei jų sinergiją su masinės gamybos automobilių tobulinimu. „Siekiame demonstruoti „Renault” gebėjimą kurti naujausias technologijas ir efektyviai kurą naudojančius automobilius”, – teigė Bernardas Rey.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: