(c)Stock.xchng archyvo nuotr.

Pirmadienį Kauno miesto savivaldybės mero Andriaus Kupčinsko iniciatyva Kauno pedagogų kvalifikacijos centre buvo aptarta būsimoji bendradarbiavimo sutartis tarp Kauno miesto savivaldybės ir Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos.

Švietimo ir ugdymo skyrius kartu su Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga parengė edukacinę programą, kurioje dalyvaus visų Kauno miesto bendrojo lavinimo 10 klasių mokiniai. Supažindinant mokinius su Lietuvai svarbia istorija bus pasitelkta autentiška medžiaga.

Kauno mieste tremties ir pasipriešinimo istorijos tema rengiami istorijos konkursai, viktorinos, konferencijos. Parengta moderni mokymo priemonė „Lietuvai paaukoti gyvenimai“, kuri pasitarnauja istorijos dėstymui. Būsimoji sutartis paskatins istorijos mokytojus dirbti dar išradingiau ir kūrybiškiau.

„Malonu susitikti su istorijos mokytojais, kurie dirba labai svarbų darbą, jaunajai kartai aiškina sudėtingą, skaudžią, bet labai garbingą Lietuvos istoriją, ugdo mokinių pilietiškumą ir meilę Lietuvai. Dėkoju jums už pasiektus gražius rezultatus, žinau, kad jūsų parengti mokiniai laimi konkursuose ir olimpiadose“, – sakė meras Andrius Kupčinskas ir daugeliui istorijos mokytojų įteikė padėkos raštus už mokinių parengimą įvairiems konkursams.

Lietuvos poetų eilėmis mokytojus sveikino miesto Tarybos narė Loreta Kudarienė, o Seimo nario Ryto Kupčinsko padėjėja R. Baltuškienė istorijos mokytojus sveikino parlamentaro vardu, padėkojo jiems už sąžiningą darbą, už istorijos žinių perteikimą jaunajai kartai.

Pasitarime buvo akcentuota, kad Tautos pasipriešinimo istorija, dėstoma pasitelkus Kauno rezistencijos ir tremties muziejuje sukauptą ekspoziciją, mokiniams palieka didesnį įspūdį, geriau įsimenama ir suprantama. Muziejuje sudarytos sąlygos bendradarbiauti su šios Lietuvos istorijos tarpsnio liudytojais partizanais, tremtiniais ir politiniais kaliniais.

Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga teigiamai vertina Savivaldybės ir istorijos mokytojų pastangas dėl Lietuvos istorijos dėstymo pasitelkiant istorijos liudininkus ir išlikusius eksponatus.

Pasitarime dalyvavo LR Seimo narė Vincė Vaidevutė Margevičienė, miesto mero pavaduotojas Algimantas Kurlavičius, Tarybos narė Nijolė Rudgalvienė, Švietimo ir kultūros departamento direktorius Edmundas Balasevičius bei Švietimo ir ugdymo skyriaus atstovai.

Pasitarimo dalyviai – mokytojai ir mokiniai – turėjo progą susipažinti su veikiančia paroda, pasimokyti iš kolegų. Jiems koncertavo įvairių Kauno mokyklų mokiniai.

Danutė MARCINKEVIČIENĖ, Tarybos sekretoriato vyriausioji specialistė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: