Renkama gražiausia Kauno įmonės teritorija
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyrius stengiasi, kad Kaune būtų kuo daugiau gražių sodybų, tvarkingų įmonių ir daugiabučių namų teritorijų, todėl kasmet rengia konkursus gražiausiai tvarkomoms įmonių teritorijoms ir bei gražiausioms sodyboms ir daugiabučių teritorijoms išaiškinti.

Vienais metais vyksta įmonių teritorijų, o kitais – sodybų ir daugiabučių teritorijų konkursas. Šiais metais vyksta konkursas gražiausiai įmonės teritorijai išaiškinti.

Miesto meras Rimanto Mikaičio potvarkiu sudaryta darbo grupė, kuri parengė gražiausiai tvarkomų teritorijų konkurso nuostatus.

Darbo grupės vadovas – mero pavaduotojas Povilas Mačiulis, jo pavaduotojas Aplinkos apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas – Ramūnas Juodeika, o šios grupės nariai – Miesto tvarkymo, Miesto įvaizdžio ir turizmo, Kultūros paveldo, Urbanistikos ir Aplinkos skyriaus atstovai.

Rugpjūčio 4 dieną minėtos darbo grupės nariai apžiūrėjo keleto įmonių, panorusių dalyvauti konkurse, teritorijas, kalbėjosi su įmonių vadovais, kitais specialistais.

Šiandien (rugpjūčio 5 d.) apsilankys kitose įmonėse, o vėliau bus susumuoti rezultatai ir paskelbtos įmonės, kurių teritorijos yra gražiausios. Šiais metais konkurse panoro dalyvauti 11 įmonių. Kai kurios iš jų dalyvauja jau ne pirmą kartą.

Malonu, kad dauguma Kauno įmonių gražiai tvarkosi, savo teritorijas puošia augalais, didelį dėmesį skiria tvarkai teritorijoje ir net už jos ribų. Visi pastebime, kad miestas kasmet gražėja.

Būtų labai malonu, kad neliktų nė vienos apleistos teritorijos, kad nė vienas kaunietis nešiukšlintų, nelaužytų, negadintų suoliukų, neklijuotų skelbimų ant stulpų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: