(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Aukštojo mokslo taryba nuo šiandien, gegužės 17 dienos, iki birželio 14 dienos skelbia kvietimą siūlyti išorinius kandidatus į Vytauto Didžiojo universiteto ir Utenos, Šiaulių, Marijampolės, Panevėžio bei Žemaitijos kolegijų tarybas. Kandidatus į šių aukštųjų mokyklų valdymo organus – tarybas – gali siūlyti akademinės bendruomenės, verslininkų, visuomeninių organizacijų atstovai, atskiri asmenys ir pačios aukštosios mokyklos.

Aukštojo mokslo taryba išrinks tinkamiausius kandidatus ir juos teiks švietimo ir mokslo ministrui. Planuojama, kad naujosios aukštųjų mokyklų tarybos bus sudarytos ir pradės veikti rugsėjo mėnesį.
Aukštosios mokyklos taryba numato strateginius tikslus, renka rektorių, užtikrina atskaitingumą ir ryšį su visuomene bei steigėjais.

Mokslo ir studijų įstatymas numato, kad į valstybinių aukštųjų mokyklų valdymą turi būti įtraukiami ne tik akademinės bendruomenės, bet ir visuomenės atstovai. Tokiu pačiu principu yra sudaryta ir Aukštojo mokslo taryba, Švietimo ir mokslo ministerijos patariamoji institucija strateginiais aukštojo mokslo plėtros ir kokybės gerinimo klausimais. Taryba vertina ir atrenka kandidatus į švietimo ir mokslo ministro skiriamus universitetų ir kolegijų tarybų narius.

Naują tarybą, atstovaujančią ir akademinės bendruomenės, ir plačiosios visuomenės interesams, pernai jau išsirinko Mykolo Romerio universitetas. Tai pirmoji aukštoji mokykla, persitvarkiusi pagal pernai priimtą Mokslo ir studijų įstatymą. Šiaulių kolegija taip pat jau yra patvirtinusi savo statutą ir šiuo metu iš dėstytojų, administracijos darbuotojų renka tarybos vidinius narius. Numatoma, kad iki šių metų pabaigos dauguma aukštųjų mokyklų turės naujas tarybas.

Kandidatas turi užpildyti nustatytos formos ir turinio kandidato į aukštosios mokyklos tarybą anketą ir, ją pasirašęs, pateikti paštu Aukštojo mokslo tarybai Švietimo ir mokslo ministerijos adresu A. Volano g. 2/7, Vilnius, faksu (8~5) 261 2077 arba įteikti Aukštojo mokslo tarybos sekretorei Daivai Vipartienei adresu Z. Sierakausko g. 15, Vilnius, 330 kab.

Nurodytą anketą, Aukštojo mokslo tarybos nuostatus galite rasti Švietimo ir mokslo ministerijos interneto puslapyje čia. Daugiau informacijos teirautis: Švietimo ir mokslo ministerija, tel. (8~5) 219 0130.

LR Švietimo ir mokslo ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: