Renovacijos darbai mokyklose vyksta sklandžiai
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Šią vasarą už Europos Sąjungos ir Savivaldybės skiriamas lėšas renovacija vyksta 14-oje Kauno miesto mokyklų ir 6-uose vaikų darželiuose.

Mero pavaduotojas Povilas Mačiulis praėjusią savaitę susitiko su Savivaldybės administracijos vadovais ir domėjosi, kaip vyksta švietimo įstaigų renovacijos darbai.

„Malonu, kad jokių blogų žinių neišgirdau, kai kurie darbai vyks ir rugsėjo mėnesį, tačiau tai netrukdys mokymo procesui – jie bus atliekami ne klasėse, kabinetuose, o pastatų išorėje“, – sakė mero pavaduotojas P. Mačiulis.

Artėja rugsėjo pirmoji, labai svarbu, kad renovacijos darbai tikrai būtų užbaigti laiku ir netrukdytų mokyti bei mokytis, todėl dar kartą apie renovaciją kalbėtasi su mokyklų vadovais.

„Varpo“ gimnazijoje darbus atlieka UAB „Avona“. Darbai turi būti užbaigti iki rugpjūčio 25 d. Direktorės pavaduotojas ūkio reikalams Juozas Raulinaitis teigė, kad darbai vyksta pagal numatytą grafiką. Keičiama elektros instaliacija, rekonstruojamos sporto salės, šilumos sistema, šiltinamos pastato sienos.

Maironio gimnazijoje dirba UAB „Pakruojo arka“. Direktorės pavaduotoja ūkio reikalams Irena Petronienė sako, kad darbai bus užbaigti iki rugpjūčio 22 d. Gimnazijos renovacijos darbai pardėti 2010 m. gruodžio mėnesį. Pagal energijos taupymo programą šiltinamas stogas, šilumos tiekimo sistema, keičiami langai, elektros instaliacija ir kt.

S. Daukanto vidurinėje mokykloje darbus atlieka UAB „Kaminta“. Direktorės pavaduotoja ūkio reikalams Danguolė Zigmantienė sako, kad daug darbų jau atlikta, tačiau sporto salės remontas bus užbaigtas rugsėjo mėnesį, bet tai netrukdys mokymo procesui.

S. Daukanto mokykloje šiltinamas stogas, visas pastatas, pirmojo aukšto grindys, keičiama šildymo sistema, vamzdynai, kriauklės, tualetuose bus karštas vanduo. Įrengiamas liftas ir pandusai neįgaliesiems. Tvarkoma priešgaisrinė sistema, ventiliacija.

J. Grušo vidurinėje mokykloje dirba UAB „Getstata“. Atliekami stogo, sienų šiltinimo darbai, keičiama elektros instaliacija, šildymo sistema, ventiliacija sporto salėse. Direktorės pavaduotojas ūkio reikalams Arūnas Vrubliauskas sako, kad kiekvieną savaitę vyksta pasitarimai ir tikimasi, jog darbai bus užbaigti iki rugpjūčio 25 dienos.

V. Kuprevičiaus vidurinėje mokykloje taip pat dirba UAB „Getstata“. Čia taip pat keičiami vamzdynai, šilumos inžineriniai tinklai, apšvietimo sistema, lietaus nuotekų vamzdynai, rekonstruojama ventiliacija salėse.

„Visi darbai vyksta pagal numatytus grafikus, kiemas dar išraustas, bet ir jis bus sutvarkytas“, – sako direktorės pavaduotojas ūkio reikalams Arūnas Urbonavičius.

Didžiausi darbai atliekami S. Dariaus ir S. Girėno gimnazijoje. Vyko trys pirkimai darbams atlikti. Šioje gimnazijoje darbuojasi UAB „Avona” ir UAB „Rūdupis“.

Vyksta senojo pastato, priklausančio paveldui, renovacija ir naujojo priestato rekonstrukcijos darbai. Keičiama šlaitinio stogo danga, stogas apšiltinamas iš vidaus, senajame pastate dedami mediniai langai, o naujajame – plastikiniai.

Rekonstruojamos šildymo, šalto ir karšto vandens, nuotekų sistemos, keičiamos lauko durys, paveldo pastate bus medinės, kitur – plastikinės ir metalinės, įrengiamas liftas, pandusai neįgaliesiems.

Direktorės pavaduotojas ūkio reikalams Edmundas Navikas sako, kad su darbus atliekančiais specialistais vyksta konkretus ir dalykiškas bendradarbiavimas, o vieni darbai bus užbaigti iki rugpjūčio 25, o kiti iki lapkričio mėnesio, bet tai netrukdys mokymo procesui.

Visose mokyklose vyksta panašūs darbai, visų mokyklų vadovai nesiskundžia nei dėl atliekamų darbų spartos, nei dėl kokybės. Mokiniams ir mokytojams bus malonu dirbti gražiose ir šiltose patalpose.

Reklama: Medinis langas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: