Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Po šešerių metų pertraukos ketvirtadienį pasirodžiusi nauja grupės “Rolling Stones” daina “Doom and Gloom” susilaukė prieštaringų atsiliepimų.

Šiemet 50-metį mininti britų roko veteranų grupė, tarp kurios populiariausių dainy yra “(I Can’t Get No) Satisfaction” ir “Honky Tonk Women”, sugrįžo prie greito ritmo, o jos stilius apibūdinamas kaip “drąsus”, “nešvankus” ir “klampus”.

“Doom and Gloom” yra viena iš dviejų naujų dainų būsimajame grupės albume “Grrr!”, kurį muzikos gerbėjai galės įsigyti nuo lapkričio 12 dienos ir kuriame, kritikų teigimu, jaučiama senoji grupės “Rolling Stones” dvasia.

“Muzikinėje pramonėje įprasta manyti, kad naujoji “Rolling Stones” kūryba yra skirta tik tam, kad būtų lengviau iškišti rinktinius grupės albumus arba koncertinių turų bilietus”, – rašo Danas Silveris bulvariniame laikraštyje “Mirror”.

“Su tam tikru palengvėjimu pranešame, kad ši (daina) iš ties yra gana gera”, – priduria kritikas, įvertindamas ją trimis iš galimų penkių žvaigždučių.

Dienraščio “DailyTelegraph” muzikos apžvalgininkas Neilas McCormickas (Nilas Makkormikas) šiai dainai taip pat skyrė tris žvaigždutes, pavadindamas tai grupei “įprastu reikalu”. Naująjį kūrinį jis lygina su didelio pripažinimo sulaukusiu 1972 metų grupės albumu “Excile on Main Street”, kurį vadina “kertiniu akmeniu”.

Abu kritikai sutaria, kad silpniausias dalykas dainoje yra ją atliekančio Micko Jaggerio (Miko Džagerio) vokalas.

‘”Geriausios vietos yra tos, kur jis nustoja dainuoti ir pradeda pūsti”, – rašo jis apie vokalisto atliekamą armonikėlės partiją.

Tuo tarpu D.Silveris giria Ronnie Woodo (Ronio Vudo) “nikotinu apsinešusias balso stygas”, Keitho Richardso (Kito Ričardso) gitaros partiją bei Charlie Wattso (Čašlio Votso) “kaip paprastai stebuklingą” būgnų mušimą.

“Jeigu jau yra silpnoji grandis, tai ji iš tiesų yra Jaggeris, kuris gagena ir kniaukia visoje dainoje kaip vienas iš jo mėgstamų artistų. Jo ištęsta dikcija kankina ir tam tikrose vietose net prilygsta parodijai”, – rašo jis apie grupės lyderį.

Tuo tarpu muzikinis žurnalas NME apie “Doom and Groom” sako, kad “naujoji grupės “Rolling Stones” daina…yra gaivinantis priminimas to, kas pirmiausia juos išgarsino, tai – daina, kuri vienareikšmiškai atsidurs jų klasikinių kūrinių sąraše. Ar tu girdi, Macca?” – recenziją užbaigia klausimas, skirtas buvusios grupės “Beatles” nariui Paului McCarthney (Polui Makartniui).

Naujoji daina ir lapkritį pasirodysiantis naujasis albumas įtrauktas į vienos garsiausių ir įtakingiausių pasaulio muzikos grupių 50-mečio minėjimo programą. Pirmasis jos koncertas buvo surengtas 1962 metais Londono Oskfordo gatvėje klube “Marquee”.

Kitą savaitę grupės muzikantai dalyvaus Londono filmų festivalyje, kur vyks dokumentinio filmo “Crossfire Hurricane” premjera. Liepos mėnesį buvo išleistas grupės fotografijų albumas.

Niujorko moderniojo meno muziejuje lapkričio 15 dieną pradedama filmo retrospektyva, be to, grupės nariai padės Kalėdoms papuošti garsiąją Londono Karnabio gatvę.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: