Rožėmis kvepianti eglutė - Kauno Rotušės salėje
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Gyvomis gėlėmis nusagstyta eglutė papuošė Rotušės salę, kurioje gruodžio 27 d. vyks Kalėdinis labdaros vakaras.

Rotušės šeimininkas Kęstutis Ignatavičius džiaugiasi, kad prie šios unikalios puošmenos gražiausią gyvenimo akimirką galės įamžinti ir ne viena jaunavedžių pora. Floristikos kūriniu tapusią eglutę miestui padovanojo garsus floristas kaunietis Marijus Gvildys.

Floristas pasakoja, kad gyvomis gėlėmis puoštos eglutės idėją prieš dvejus metus parsivežė iš Kanados. „Man padarė didelį įspūdį kanadiečių floristų sukurtos gyvų eglių ir gyvų gėlių kompozicijos. Tai labai natūralu ir tikra. Todėl šiemet pasiūliau būtent tokią kalėdinio medžio koncepciją. Viešoje erdvėje negirdėjau, kad dar kur nors Lietuvoje būtų taip papuoštų kalėdinių eglučių”, – teigia M. Gvildys, ankstesniais metais kalėdinių eglučių dekoracijas kūręs iš tekstilės.

Savaitės pabaigoje trijų žmonių komanda penkias valandas kūrė kompoziciją. Spyglių ir rožių kvapą skleidžianti eglutė Rotušės salę puoš iki Trijų Karalių. Iki to laiko M. Gvildys pažadėjo prižiūrėti medelį – papildyti vandens, pakeisti vieną kitą vystantį gėlės žiedą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: