(c) marketnews.lt archyvo nuotr.

Po rugpjūčio pradžioje praūžusio škvalo daugėja žmonių, norinčių apdrausti savo turtą. Rugpjūtį sudaryta daugiau nei 89 tūkstančiai naujų turto draudimo sutarčių, ir tai yra didžiausias per mėnesį sudarytų naujų sutarčių skaičius turto draudimo istorijoje.

„Sudarytų turto draudimo sutarčių skaičius praėjusį mėnesį pasiekė rekordinį populiarumą. Didžioji dalis naujų sutarčių sudaryta nekomercinio turto draudimo rinkoje. Ko gero, žmonių norą drausti savo turtą tiesiogiai paskatino praūžusi audra, kuri, preliminariais duomenimis, gyventojų turtui padarė apie 21 mln. litų nuostolio. Deja, tik ketvirtadalis suniokoto turto buvo apdrausta, todėl didžioji žalos dalis gyventojams nebuvo atlyginta”, – komentavo Draudimo priežiūros komisijos pirmininko pavaduotojas Ramūnas Baravykas.

Rugpjūčio mėnesį draudikai pasirašė daugiau nei 119 mln. litų įmokų, o draudėjams išmokėjo daugiau nei 71 mln. litų išmokų. Palyginti su liepa, įmokų pasirašyta 2,4 proc. mažiau, o išmokėta išmokų – 8,7 proc. daugiau. Gyvybės draudimo rinkos įmokos išaugo 5,8 proc. iki beveik 40 mln. litų, o ne gyvybės – smuktelėjo 6 proc. iki beveik 80 mln. litų. Paskutinį vasaros mėnesį buvo sudaryta beveik 410 tūkst. sutarčių, iš jų – daugiau nei 404 tūkst. ne gyvybės draudime ir daugiau nei 5 tūkst. – gyvybės draudime.

Per pirmus aštuonis šių metų mėnesius ne gyvybės draudimo rinkoje pasirašyta įmokų už beveik 683 mln. litų, tai yra 8 proc. mažiau nei pernai per tą patį laikotarpį. Populiariausiu ne gyvybės draudimo rinkoje jau ilgą laiką išlieka transporto priemonių draudimas. Pastarąjį mėnesį stipriai šoktelėjęs turto draudimas užima tvirtą trečiąją poziciją pagal populiarumą ne gyvybės draudimo sektoriuje.

Toliau sparčiai auga gyvybės draudimo šaka – per aštuonis šių metų mėnesius gyvybės draudimo rinkoje pasirašytų įmokų suma viršija 328 mln. litų, tai yra 7,7 proc. daugiau nei atitinkamu laikotarpiu pernai. 2010 metais daugiausiai auga investicinis gyvybės draudimas.
Šaltinis: Draudimo priežiūros komisija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: