© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas penktadienį pareiškė, kad užsienio pareigūnų dalyvavimas Ukrainoje besiklostančiuose politiniuose įvykiuose yra “kišimasis” į šalies vidaus reikalus, kritikuodamas Vokietijos užsienio reikalų ministrą dėl apsilankymo opozicijos protestų stovykloje.

Duodamas interviu televizijai, D.Medvedevas sakė, kad užsienio pareigūnai turi teisę susitikti su Ukrainos opozicijos lyderiais, bet “dalyvauti tokiuose renginiuose – atleiskit, tačiau tai vadinama labai paprastai: kišimusi į vidaus reikalus”.

Trečiadienį Vokietijos diplomatijos vadovas Guido Westerwelle (Gvidas Vestervelė) perėjo su opozicijos lyderiais per demonstrantų stovyklą Kijevo centrinėje Nepriklausomybės aikštėje, kur eurointegracijos šalininkai protestuoja prieš vyriausybės sprendimą nusigręžti nuo Europos Sąjungos (ES) ir vėl stiprinti ryšius su Rusija.

“Atvyksta mūsų partneriai – užsienio reikalų ministro lygio – ir eina ne tiesiog pasikalbėti su vadovybe, su opozicija, kas būtų normalu; jie eina tiesiai į politinių įvykių tankmę, eina į renginius, kurie kertasi su esamomis mitingų organizavimo taisyklėmis, dalyvauja tuose renginiuose”, – piktinosi jis.

“Galvoju, kaip jaustųsi mūsų partneriai vokiečiai, jeigu, pavyzdžiui, Rusijos užsienio reikalų ministras nueitų į kokį nors susirinkimą, prieštaraujantį Vokietijos taisyklėms? Nemanau, kad jie tai palaikytų draugišku žingsniu”, – pareiškė premjeras.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: