© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ir Ukrainos diplomatijos vadovas Andrijus Deščycia pirmadienį atvyko į Vieną dalyvauti Europos Tarybos susitikime, kurio darbotvarkėje neabejotinai dominuos Ukrainos krizė, pranešė pareigūnai.

S.Lavrovas ir A.Deščycia “vėliau turi dalyvauti darbo pietuose, tačiau tai nėra dvišalis susitikimas, ten bus ir kitų užsienio reikalų ministrų”, sakė Austrijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai.

Pastarąjį kartą Rusijos diplomatijos vadovas ir A.Deščycia, kurio Vakarų remiamą vyriausybę Maskva atsisako pripažinti, buvo oficialiai susitikę, kai balandžio 17 dieną Ženevoje buvo pasirašytas keturšalis susitarimas, kuriuo siekta išspręsti krizę Ukrainoje.

Šis susitarimas žlugo, tačiau Vokietijos URM vadovas Frankas-Walteris Steinmeieris (Frankas-Valteris Šteinmejeris) sekmadienį pranešė vedantis derybas su Rusija, Jungtinėmis Valstijomis ir Europos Sąjunga dėl galimybės surengti antrą taikos konferenciją šiame Šveicarijos mieste.

Antradienį vyksiančiame Europos Tarybos, kuriai priklauso 47 valstybės, susitikime ketina dalyvauti apie 30 užsienio reikalų ministrų, tarp jų Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Williamas Hague’as (Viljamas Heigas).

Tačiau F.-W.Steinmeierio ir jo kolegos iš Prancūzijos Laurent’o Fabiuso (Lorano Fabiuso) susitikime nebus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: