(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Birželio 26-ąją minima Tarptautinė kovos su narkomanija ir narkotikų kontrabanda diena, kurią 1987 metais paskelbė Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja.

Jungtinių Tautų Narkotikų kontrolės ir Nusikalstamumo prevencijos biuras (UNODC) kasmet organizuoja kampanijas, kurių tikslas informuoti visuomenę apie pasaulinę narkotikų problemą. Sveikata – yra nuolatinė pasaulinės narkotikų kampanijos tema. „GALVOK APIE SVEIKATĄ, O NE APIE NARKOTIKUS“!
(Daugiau informacijos ieškokite: http://www.unodc.org/drugs/june-26/index.html).

Kampanijos tikslas – informuoti visuomenę, o ypač jaunimą, apie žalingas pasekmes, kurias gali sukelti tarptautiniu mastu kontroliuojamų narkotinių ir psichotropinių medžiagų vartojimas.

Tarptautiniu mastu kontroliuojamų narkotinių ir psichotropinių medžiagų grupei priklauso kanapės, koka/kokainas, haliucinogenai, opiatai, raminamieji/migdomieji vaistai ir kt. Visos šios medžiagos turi tiesioginį poveikį žmogaus organizmui. Pastebėtina, kad narkotinės ir psichotropinės medžiagos labai trukdo psichologiniam ir emociniam žmogaus vystymuisi – ypač tai pasakytina apie jaunus žmones.

Pasaulinė kampanija kviečia jaunus žmones saugoti savo sveikatą. Prie šios kampanijos taip pat gali prisijungti tėvai, mokytojai, kiti suinteresuoti asmenys. Įsitraukimo į šią kampaniją būdai yra įvairūs: žinių skleidimas, darbas su tikslinėmis žmonių grupėmis, renginių, skirtų Tarptautinei kovos su narkomanija ir narkotikų kontrabanda diena organizavimas.

Mes visi galime suvaidinti svarbų vaidmenį, propoguodami sveiką gyvenimo būdą savo bendruomenėse.

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: