(c) LFF archyvo nuotr.

Dvidešimt Lietuvos mokyklų laimėjo atrankos konkursą ir dalyvaus Lietuvos futbolo federacijos projekte – „Vasaros linksmoji futbolo mokykla“. Daugiau kaip 2 tūkstančiai moksleivių liepą ir rugpjūtį bent dvi savaites galės aktyviai leisti laiką su futbolo kamuoliu savo mokyklose.

„Šios stovyklos yra nemokamos. Siekiame, kad kuo daugiau vaikų turėtų tikras ir įdomias atostogas – juk ne visų tėvai gali juos leisti į nemažai kainuojančias privačias stovyklas“, – pasakojo projekto koordinatorius Vaidotas Rastenis – „Be to, tai puiki proga mokykloms atsinaujinti sporto inventorių – futbolo federacija kiekvienai projekte dalyvaujančiai ugdymo įstaigai dovanoja visą reikalingą įrangą sėkmingam projekto įgyvendinimui“.

Kiekvienai mokyklai bus skiriama ne mažiau kaip 10 futbolo kamuolių, 10 aprangos skirtukų, universalių treniruočių inventorių, o mokytojams – pilnas instruktoriaus krepšys. Pastarieji jau šią savaitę, rugpjūčio 21-22 dienomis, rinksis į paskaitas Kaune, Nacionalinėje futbolo akademijoje, kur bus supažindinti su futbolo pagrindais.
„Pagrindinė projekto idėja – „smagus žaidimas“. Seminare praktinių ir teorinių užsiėmimų pagalba siekiame akcentuoti džiaugsmą, kurį atneša žaidimas, jis yra svarbesnis už pasiektus rezultatus, įmuštų įvarčių skaičių, meistriškumo lygio kėlimą. Dauguma pratimų ir žaidimų yra sukurti taip, kad kiekvienas žaidžiantysis galėtų pajusti sėkmės skonį“ , – sakė V. Rastenis.

Norinčių dalyvauti projekte, anot organizatorių, tikrai netrūksta. Vis dėlto stengiamasi atsirinkti projekte dar nedalyvavusias mokyklas bei tas, kurios anksčiau nepateko į laimingųjų tarpą. Kreipiamas dėmesys ir tas bendruomenes, kuriose sąlygos sportuoti yra sudėtingos arba jų visai nėra.

Projektas „Vasaros linksmoji futbolo mokykla“ vyks visuose šalies regionuose liepos – rugjūčio mėnesiais. Kiekvienoje mokykloje LFF apmokyti pedagogai 2 savaites ves po kelias valandas per dieną truksiančias futbolo treniruotes.

Penktą kartą vykdomas projektas, kuriame jau dalyvavo 80 mokyklų ir tūkstančiai moksleivių, yra dalis LFF ilgalaikės vaikų užimtumo programos „Sugrąžinkime vaikus į stadionus” ir vykdomas kartu su Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija.

LFF informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: