(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Jaunimo iniciatyvinės grupės projektas „Kauno miesto metamorfozės“ kauniečiams bei miesto svečiams dovanoja itin meniškas dienas. Pliūpsnis rankų darbo lietuviškų raštų bei eko architektūros planuojamas šių metų birželio 26 dieną nuo 16 iki 18 valandos bei liepos 3 dieną nuo 12 iki 16 valandos. Šiuos menininkų plenerus pristatys bei jų subtilybes atskleis menininkai mėgėjai su „Audiovizualinių menų centro“ pagalba bei projekto „Kauno miesto metamorfozės“ vykdytojais.

Kaip pažymi idėjos sumanytojai, tikslas yra labai paprastas, bet ilgą laiką brandintas. Siekiama jauniesiems kūrėjams suteikti galimybę pasidalinti savo talentu, žiniomis ir pomėgiais su bendraminčiais. Viliamasi miestiečius paskatinti užsiimti naujomis kūrybinėmis veiklomis – lietuviškų juostų pynimu bei architektūros subtilybių ieškojimu. Galiausiai norima, jog Kauno gyvenimas viešose erdvėse taptų solidesnis, spalvingesnis ir garsesnis.

Pirmojo plenero metu bus pristatytas Lietuviškų juostų pynimo – vyjimo menas bei archajiški tautiniai raštai. Šio renginio metu visi norintys bus kviečiami prisijungti prie juostas vyjančių merginų ir išmokti šio meno pagrindų. Taip pat bus bandoma į lietuviškus raštus pažvelgti šiuolaikiškai, t.y. naudojantis senovine technika gaminamos modernios segelės. Archajinę dvasią sustiprins gyvai sekamos pasakos vaikams, dainuojamos sutartinės ir niūniuojamos lopšinės.

Antrasis pleneras – EKO architektūros diena – skiriama parodyti, jog net ir iš paprasčiausių dalykų galima sukurti iliuzijas bei aliuzijas į inžinerinės kūrybos ir miestų planavimo pasaulį. Šio renginio metu „Audiovizualinių studijų centro“ architektūros bei dizaino dėstytojas dalinsis su kauniečiais „Eko miesto“ idėja. Tikimasi, jog renginio dalyviai bei žiūrovai kartu sukurs savo mini svajonių miestą Ąžuolyno parke. Įdomių potyrių žada tai, kad meninių dirbtuvių metu bus naudojamos tik pačios paprasčiausios priemonės: kartonas, žirklės bei tvirtinančios medžiagas, kurios paliudis, jog kūrybiški sprendimai kartais gali pranokti net naująsias technologijas.

Neabejojama, jog šie ilgai puoselėti ir savotišku kūrybiniu eksperimentu paženklinti renginiai ne tik paįvairins Kauno miesto kultūrinį gyvenimą, bet ir įgalins kiekvieną turiningai praleisti laiką ir suteiks naujų žinių.
Kauniečių iniciatyvinės grupės projekto veikla plečiasi, todėl ir renginių kraitė ateityje turėtų atitikti net ir išrankiausiųjų poreikius.

Besidominantys šiuo projektu visą reikalingą informaciją apie organizuojamus renginius bei pasklaidyti meniškas nuotraukas, fiksuojančias Kauno miesto vaizdus gali socialiniame tinkle Facebook, bloge (http://kaunomiestometamorfozs.blogas.lt/).
Jaunimo iniciatyvinės grupės projektas „Kauno miesto metamorfozės“, finansuojamas Europos Sąjungos programos „Veiklus jaunimas“, yra skirtas įpūsti Kauno miestui gyvybės, parodyti Kauno kultūrinę įvairovę ir suteikti galimybę jauniems žmonėms parodyti savo talentą. Projekto iniciatoriai didžiuojasi, jog prie projekto mielai prisideda įvairūs rėmėjai, kuriems rūpi Kauno vizija.

Plenerų – meninių dirbtuvių renginių programa Santakos parke:
• Rankų darbo lietuviški raštai – 2010 m. birželio 26 d. – 16:00 iki 18:00 val.
• Eko architektūra – 2010 m. liepos 3 d. – nuo 12:00 iki 16:00 val.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: