(c) kaunozinios.lt archyvo nuotr.

Lietuvos sportinio pokerio federacija (LSPF) nesustoja gerinti rekordų. Šį sekmadienį Kauno įgulos karininkų ramovėje įvyksiantis komandinis sportinio pokerio turnyras bus didžiausias per visą šio žaidimo istoriją.

Komandinis pokeris – sparčiai populiarėjanti naujovė visame pasaulyje, o komandinio sportinio pokerio turnyre Lietuvoje varžysis įspūdingai didelis komandų skaičius – maždaug 30. Tokio dydžio komandinio sportinio pokerio turnyro dar nėra regėję net ir ryškiausios Lietuvos žvaigždės.

Komandiniame turnyre savo jėgas yra išmėginęs vienas iš Inauguracinio turnyro finalinio stalo žaidėjų Vytautas Kačerauskas „Kačkis“, kurio nuomone, komandinis pokeris skiriasi nuo tradicinio. „Komandinis pokeris ypatingas tuo, jog kiekvienas žaidėjas privalo jaustis atsakingas už savo žaidimą, turi stengtis ne tiek dėl savęs, kiek dėl komandos“, – pasakojo šešerius metus pokerį žaidžiantis Kačkis.

Sekmadienį iš 5 žaidėjų sudarytos komandos sės prie pokerio stalų ir stengsis žaisti taip gerai, kad tos pačios komandos žaidėjai susitiktų tik prie finalinio stalo. V.Kačerauskas labiausiai norėtų, kad į turnyrą atvykstantys žaidėjai sutelktų visas savo žinias ir sugebėjimus. „Komandiniame turnyre dalyvauja iš tiesų daug ekipų, tačiau svarbiausia – kad jos ateitų kovoti, žaistų rimtai ir siektų pergalės, o ne tiesiog išmėginti sėkmę“, – mintimis dalinosi žaidėjas.

Komandinį sportinio pokerio turnyrą laimės komanda, kurios žaidėjai surinks didžiausią reitingo sumą. Komandinio čempionato nugalėtojas paaiškės po keturių turnyrų metų pabaigoje. Prieš pirmąjį komandinį sportinio pokerio turnyrą komandų kapitonai turi sugalvoti taktines ir strategines gudrybes, apmokyti savo komandos narius, pasirūpinti komandos skiriamąja apranga
(vienodos kepurėlės, marškinėliai, raiščiai ant rankos, kaklaraiščiai ir pan.) – kad vizualiai būtų įmanoma identifikuoti komandą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: