(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Ateinantį savaitgalį į Kaune vyksiantį didžiausią Baltijos šalyse tarptautinį senturgį „Laiko ratu“ rinksis sendaiktininkai iš visos Lietuvos ir kaimyninių šalių. Tikimasi, kad renginio lankytojų gretas papildys ir po Hanza dienų mieste paviešėti pasilikę svečiai.

„Kaskart sulaukiame vis didesnio susidomėjimo senturgiu, prie to prisideda pastaruoju metu mieste išaugęs skaičius įvairių renginių, pritraukiančių kur kas daugiau turistų iš užsienio“, – teigia Jonas Plenta, prekybos miestelio „Urmas“, kuriame yra rengiamas senturgis, rinkodaros vadovas.

Pasak jo, Hanza dienų metu iš užsienio atvykusiems svečiams buvo pristatomas ateinantį savaitgalį vyksiantis renginys ir nemaža dalis Kaune ilgiau užsibūsiančių turistų panoro aplankyti senturgį. Labiausiai juos domina galimybė įsigyti autentiškų lietuviškų ir iš aplinkinių šalių atvežtų sendaikčių.

Senturgyje gausu įvairių instrumentų, baldų ir namų apyvokos daiktų, karinės atributikos ir netgi senovinių ginklų. Dauguma daiktų yra pagaminti prieškariu, tarpukariu ir pokariu, bet yra ir siekiančių XIX ar net XVIII amžių.

Šį kartą apsilankiusieji senturgyje galės išvysti ir į Lietuvą visai neseniai iš Anglijos parvežtą 1939 m. pagamintą angliško tipo „Daimler“ autobusą. Ši išskirtinai atrodanti transporto priemonė jau buvo pademonstruota kauniečiams ir miesto svečiams Hanza dienų metu, kur sulaukė išskirtinio dėmesio.

Senturgis „Laiko ratu“ Kaune, rengiamas jau ketvirtus metus. Renginio organizatorių skaičiavimais, kiekvieną senturgio dieną jame apsilanko daugiau kaip 70 000 žmonių, prekiauja apie 300 sendaiktininkų, antikvaro kolekcininkų, numizmatų ir filatelistų iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Estijos, Vokietijos.

Artimiausias senturgis vyks šį savaitgalį, gegužės 27-29 d., prekybos miestelyje „Urmas“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: