Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kelios Lietuvoje veikiančios draudimo kompanijos po savaitgalį praūžusios audros klientams žada išmokėti apie 1 mln. litų. Penktadienio audra daugiausiai nuostolių sukėlė Vakarų Lietuvoje, ypač Šilalės rajone, sekmadienio naktį labiausiai nukentėjo Vilniaus miestas ir Trakų bei kiti pietryčių Lietuvos rajonai.

Didžiausia šalies ne gyvybės draudimo bendrovė “Lietuvos draudimas” pranešė, kad po penktadienio nakties šalyje buvusios audros su perkūnijomis, kruša ir škvalais, klientams išmokės ne mažiau kaip 700 tūkst. litų. Įmonė pirmadienį toliau registravo pranešimus ir apie sekmadienio nakties gamtos stichiją, daugiausiai pranešimų gaunama iš pietryčių Lietuvos, Vilniaus, Šalčininkų, Trakų miestų ir rajonų. “Lietuvos draudimas” prognozuoja, kad savaitgalio audra savo nuostolių dydžiu bus didžiausia šį sezoną.

“Lietuvos draudimas” prognozuoja, kad pirmadienį sulauks ne mažiau kaip 300 pranešimų apie audros žalas, o joms atlyginti bendrovė rezervavo pusę milijono litų. Dar beveik 200 tūkstančių litų draudikai atlygins nukentėjusiems per penktadienio nakties audrą.

“Stiprus vėjas plėšė namų stogus, išvertė medžius, apgadino kitą turtą. Žaibai pridarė mažiau žalų, tačiau jiems trenkus į kaminus, apgadinti ne tik kaminai, bet ir stogai. Krušos gabalai apgadino ne tik pastatus, bet ir automobilius. Apie trečdalį pranešimų sudaro pranešimai apie sugadintą transportą – tai ir medžių užvirtimai, ir, kaip minėjau, krušos ledukų sukelti sugadinimai”, – pranešime teigė “Lietuvos draudimo” Žalų departamento direktorius Artūras Juodeikis.

Vidutinė registruojama žala – 1600 litų.

Draudimo bendrovė “Ergo Insurance” skaičuoja, kad dėl audros klientams išmokės 300 tūkst. litų. Dėl savaitgalį siautusios audros didelius nuostolius patyrė automobilių savininkai. Daugiausiai pranešimų apie turto draudimo žalas įmonė sulaukė iš Klaipėdos, Panevėžio bei Vilniaus miestų.

“Skaičiuojama, jog lietus ledais vairuotojams sukėlė vidutiniškai net 4 tūkst. litų žalą. Automobilių savininkai nuostolių taip pat patyrė ir dėl ant automobilių virtusių medžių ar jų šakų”, – pranešime teigė “Ergo Insurance” atstovas Audrius Pilčicas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: