(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės taryba ketvirtadienį pritarė pasiūlymui organizuoti vietos gyventojų apklausas miestui svarbiausiais klausimais.

Nutarta, kad gyventojų bus klausiama dėl Savivaldybės dalyvavimo tarptautinio Kauno oro uosto valdyme, dėl transporto eismo organizavimo Laisvės alėjoje, dėl Savivaldybės pastato bei dėl Nemuno salos vystymo koncepcijos.

„Vietos savivaldos įstatymas suteikia mums galimybes į Kauno miestui svarbių klausimų sprendimą įtraukti ir visuomenę, organizuojant gyventojų apklausas. Šios apklausos yra tik rekomendacinio pobūdžio, tačiau tai yra vienas būdų atsiklausti visuomenės. Praėjusią kadenciją nebuvo suorganizuoti nė viena gyventojų apklausa, todėl šios kadencijos taryba žengs pirmą žingsnį”, – kalbėjo meras Andrius Kupčinskas.

Meras priminė, jog Kauno miesto savivaldybė yra pasirašiusi su Vytauto Didžiojo universitetu bendradarbiavimo sutartį. Šioje sutartyje yra numatytas toks šių apklausų organizavimas. Be to, Savivaldybei tai nieko nekainuos, o studentai turės puikią galimybę rašyti savo mokslinius, diplominius darbus, remiantis atliktais tyrimais.

„Tikrai sveikintinas žingsnis, jog visuomenę nuspręsta įtraukti į svarbiausių miestui klausimų svarstymą. Mūsų miestiečiai turi teisę išsakyti savo nuomonę visais klausimais”, – teigė Tarybos narys Arvydas Garbaravičius.

Tarybos narys Marijus Panceris keletą kartų turėjo paaiškinti, kad tarybos nariai svarsto pasiūlymą atlikti apklausas, o ne sprendimų projektus šiais klausimais. „Norime paskatinti gyventojus domėtis apklausomis ir jose aktyviai dalyvauti”, – sakė jis.

Tarybos nariai pritarė, jog kiekvienai apklausai organizuoti bus sudarytos atskiros apklausos komisijos, į kurių sudėtį įeis po vieną atstovą iš kiekvienos frakcijos.

Dabar miestiečiams lieka laukti apklausos pradžios ir suprantamai parengtos anketos bei tikėtis, jog savivaldybė ne tik sužinos jų nuomone, bet ir į ją atsižvelgs spręsdami miesto plėtros klausimus

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: