(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas teigia, kad be savivaldybės tarybos žinios Raudonojo Kryžiaus ligoninė negali būti pertvarkyta ar prijungta prie kitos įstaigos.

Sveikatos ministerijos interneto svetainėje skelbiama, kad Raudonojo Kryžiaus klinikinė ligoninė turėtų tapti Kauno medicinos universiteto klinikų filialu.

Raudonojo Kryžiaus ligoninės steigėja yra Kauno miesto savivaldybės taryba. Be jos sutikimo ligoninės pertvarkos negalimos.

Kauno meras A. Kupčinskas mano, kad gandai dėl Raudonojo Kryžiaus ligoninės prijungimo prie Kauno medicinos universiteto klinikų gali būti susiję su apskričių viršininkų administracijų reforma ir apskričių ligoninių statuso keitimu.

A.Kupčinskas teigė, kad ketvirtadienį vyksiančiame tarybos posėdyje ketinama pristatyti rezoliuciją dėl Raudonojo Kryžiaus ligoninės ateities.

Tarybos narė Loreta Kudarienė teigė, kad šiuo klausimu bus kalbamasi ir su Seimo nariais. Baiminamasi, kad Ligonių kasos gali nuspręsti nepirkti paslaugų iš šios ligoninės ir taip ją sužlugdyti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: