(c) Wikimedia Commons arhyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybė nuo 2008 metų visada pasisakė už Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) perkėlimą į Kauną. Žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius yra neteisus, teigdamas, kad Kauno miesto savivaldybė nėra viešai išsakiusi tokios pozicijos.

Naujienų agentūros ELTA paskelbtame interviu su ministru K. Starkevičiumi kalbama ir apie buvusią idėją ŽŪM perkelti į Kauną.

„Gal savo ruožtu ir Kauno miesto savivaldybė nepasinaudojo gera proga pareikšti viešai savo nuomonę apie miesto patrauklumo didinimą, į Kauną perkeliant nors dalį centrinės valdžios, kuri visa dabar koncentruota Vilniuje?“ – sakė K. Starkevičius.

Kauno miesto savivaldybė yra ne kartą pareiškusi savo paramą ir palaikymą siūlymui perkelti ministeriją į Kauną, apie tai daug kalbėta viešai.

Dar 2008 metais, išgirdę apie galimą ŽŪM perkėlimą, Kauno miesto vadovai ėmė svarstyti galimybę kartu su ministerija statyti bendrą pastatą. Buvo diskutuojama, kur galėtų iškilti nauji savivaldybės rūmai, kuriuose galėtų įsikurti ir kitos valstybės institucijos.

Kauno meras Andrius Kupčinskas taip pat yra pažymėjęs, kad jei Žemės ūkio ministerija keltųsi į Kauną, miesto Savivaldybė svarstytų galimybę jai perleisti Laisvės alėjoje esantį pagrindinį jai priklausantį pastatą.

Tarybos sekretoriato informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: