Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Naujai išrinktų Seimo narių įkurtuvės sostinėje mokesčių mokėtojams atsieis per 100 tūkst. litų. Skaičiuojama, kad tiek kainuos apmokėti dalies jų nakvynes viešbutyje, taip pat kosmetiškai paremontuoti kai kuriuos Seimo viešbučio butus, rašo “Lietuvos žinios”.

Seimo kanceliarija ne tik turės išmokėti apie 3 mln. litų išeitinių kompensacijų kadenciją baigiantiems parlamentarams ir jų padėjėjams, bet ir pasirūpinti, kur apsistoti daliai Seimo naujokų.

Gyvenamosios vietos Vilniuje neturintiems naujiesiems parlamentarams bus suteikti butai Seimo viešbutyje. Tačiau kraustytis į juos jie galės ne iš karto pradėję eiti pareigas – kadenciją baigę Seimo nariai valdiškus butus turi atlaisvinti per 30 dienų

Neturintiems kur apsistoti naujiems parlamentarams bus siūloma laikinai apsigyventi viešbutyje. Seimo kanceliarijos Bendrųjų reikalų departamento direktorius Antanas Dimaitis skaičiuoja, kad gali prireikti rezervuoti kambarius maždaug 30 į naujos kadencijos parlamentą išrinktų politikų.

Juos ketinama apgyvendinti netoli Seimo rūmų esančiame trijų žvaigždučių viešbutyje “Europa city”. Dienai apsistoti standartiniame vienviečiame kambaryje čia kainuoja apie 180 litų, o verslo klasės vienviečiame kambaryje – apie 214 litų. Kiek lėšų Seimo kanceliarijai prireiks viešbučio sąskaitoms apmokėti, A.Dimaičio teigimu, kol kas neaišku. Jo nuomone, tam gali tekti išleisti apie 100 tūkst. litų.

Iš Seimo viešbučio išsikrausčius buvusiems parlamentarams, dalį butų ketinama paremontuoti. Pasak A.Dimaičio, didelių darbų atlikti neplanuojama, bus tik perdažytos sienos.

“Šiek tiek atnaujinsime sienas, kad jos estetiškiau atrodytų”, – aiškino jis.

Reklama: pervežimas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: