© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Seimui ketvirtadienį pradedant rudens sesiją prezidentė Dalia Grybauskaitė ragino laikytis finansinės drausmės ir imtis priemonių mažinti socialinei atskirčiai.

“Žvelgdami į globalias rinkas ir Pietų Europą, turime prisiminti mūsų pačių išgyventas pamokas ir nebekartoti neatsakingo išlaidavimo klaidų. Finansinė drausmė ir atsakomybė turi tapti kertiniu orientyru tvirtinant 2016-ųjų, rinkimų metų, biudžetą”, – sveikinime, kuris buvo perskaitytas Seime, sakė prezidentė.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė savo kalboje sesijos pradžiai pabrėžė, kad vieną svarbiausių šalies dokumentų – kitų metų biudžetą – jau reikės derinti su Europos Komisija. “Ir tie nauji mechanizmai mus įgalina taip pat labai atsakingai pasižiūrėti į pajamų surinkimą ir išlaidų paskirstymą”, – sakė L.Graužinienė.

Prezidentės sveikinime taip pat prioritetu buvo įvardintas skaidrumo siekis visose srityse, kaip ir socialinės atskirties mažinimo iniciatyvos. “Kviečiu palaikyti ir mano teikiamas įstatymų iniciatyvas neįgalumo nustatymo procesui skaidrinti, eilėms gydymo įstaigose mažinti, reformuojant vaikų globą ir kitas”, – sakoma prezidentės sveikinime.

Kalbėdama apie pabėgėlių krizę šalies vadovė sakė, jog Lietuva turi būti pasirengusi padėti tiems, kam pagalba išties reikalinga.

Ketvirtadienį Seimas susirinko į eilinę rudens sesiją, kurią pradėjo darbų programos pristatymu. Tarp svarbiausių sesijos darbų bus naujuoju socialiniu modeliu vadinamas įstatymų paketas, liberalizuojantis darbo santykius ir keičiantis pensijų sistemą, bei kitų metų biudžetas.

Pagal Konstituciją, rudens sesiją Seimas pradeda rugsėjo 10 dieną, baigia – gruodžio 23 dieną.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: