(c) Organizatorių archyvo nuotr.
"Liūdni Slibinai"

Kauno Senamiesčio kiemeliuose vasaros metu skambanti gitarų muzika, jau penktus metus asocijuojasi su vienu didžiausių dainuojamosios poezijos festivalių „Senamiesčio Žiogas“.

Garsiausi Lietuvos bardai, jaunieji dainuojamosios poezijos žanro atlikėjai, parodos, vasariškas dangus, jauki ir tuo pačiu paslaptinga senamiesčio aura, neblėstančios klausytojų šypsenos ir aplodismentai – neatsiejama festivalio dalis.

Nors niekada nekinta šie festivalio „ingredientai“, tačiau kiekvieną kartą „Senamiesčio Žiogas“ dainuojamosios poezijos mylėtojams žada kažką naujo – skirtingų meno sričių parodos, daugeliui negirdėti jaunieji dainuojamosios poezijos atlikėjai, ar naujas dainas pristatantys jau gerai žinomi Lietuvos bardai.

Šiais metais festivalis ruošia staigmenas ir mažiesiems savo svečiams. Kiekvieno renginio metu mažieji yra kviečiami į tik jiems skirtą ir visada kitokį „laisvalaikio kampelį“: muilo burbulų pūtimo, aitvarų gaminimo, labirinto statymo ir kitokias dirbtuvėles.

Taigi, jau rugpjūčio 4 d., 19 val., priešpaskutinį kartą šiais metais, Ryšių istorijos muziejaus kiemelis ir vėl prisipildys gitarų skambesiu, širdžiai mielomis dainomis bei bohemišku šurmuliu, o ant scenos pasirodys nuostabių ir mylimų atlikėjų būrys:

Gediminas Storpirštis, kuris ne tik pats kuria ir dainuoja, bet ir yra tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – aš“ meno vadovas, žinomas teatro ir kino aktorius, dainuojamosios poezijos koncertų organizatorius ir dalyvis, išleidęs ne tik savo solinius albumus, bet ir sudaręs kitų dainuojamosios poezijos kūrėjų rinkinius bei bardų dainų knygas.

Šiame „Senamiesčio Žiogo“ renginyje atlikėjas pirmą kartą Kaune pristatys naująjį savo albumą, paprastu, trumpu bet tuo pačiu daug ką pasakančiu pavadinimu – „Taip“. Koncerte G. Storpirščiui talkins puikių atlikėjų palyda: Saulius Petreikis – gerai žinomos grupės „Saulės broliai“ narys (vokalas, pučiamieji); Daumantas Slipkus (klavišiniai, perkusija); Vytas Mikeliūnas (smuikas); Vytis Nivinskas (kontrabosas); Jonas Krivickas (gitara).

Grupė „Liūdni Slibinai“, kuri muzikinėje erdvėje žinoma kaip jaunų, talentingų ir jau spėjusių klausytojų širdis užkariauti aktorių grupelė, pasižyminti muzikinių nuotaikų įvairove. Trijulės susibūrimo į grupę tikslas aiškus ir paprastas: sugrąžinti lietuvį prie tikrosios baltiškosios prigimties bei raginti atsisakyti lengvabūdiškumo. Renginio metu atlikėjai žada pabandyti savo dainomis pravirkdyti publiką. Šių aktorių – muzikantų – dainininkų – šokėjų – komikų grupelė, dainomis paverčia tokių žymių poetų, kaip Henrikas Radauskas, Šarūnas Banevičius, Kęstutis Plankas, Juozas Erlickas, tekstus. Liūdnoji grupės sudėtis – Vaidas Kublinskas (gitara ir balsas), Aistė Lasytė (klavišai ir balsas) bei Dominykas Vaitiekūnas (balsas ir barškalai).

Gerai žinomos folkroko grupės „Arbata“ vokalistas ir idėjinis lyderis Andrius Zalieska „Senamiesčio Žiogo“ renginyje pasirodys su savo kūrybos partneriu Aurimu Driuku, garsėjančiu itin plačiu muzikiniu horizontu.

Aurimas groja su Alina Orlova, „Siela“, „IR“, „Golden Parazyth“. Taip sutapo, kad atlikėjų maršrutai vieną dieną ėmė ir susikirto, ir kaip patys sako: „pradėjom skraidyti ten, kur kiti nedrįsta skristi“…

Taigi, Zala ir Driukas savo pasirodymuose nepaliauja stebinti nuotaikinga, linksma ir užvedančia gyva muzika, o kreipdamiesi į klausytojus dažnai pajuokauja: „Nepamirškite dovanų, atsinešti kartu draugą ir gerą nuotaiką“.

Jaunasis dainuojamosios poezijos atlikėjas Mykolas Jokubauskas, kuriam grojimas, dainavimas ir dainų rašymas teikia ypatingą malonumą, nes padeda rasti tai, ko gyvenime labiausiai reikia. Paprašytas papasakoti apie save plačiau, Mykolas atsako: „esu jaunas, tad ir biografija mano jauna“. Todėl geriausias jaunojo atlikėjo prisistatymas – nuoširdus dainų atlikimas bei gyvas ir šiltas bendravimas su publika.

Kaip ir kiekvieno renginio metu, festivalio svečiai bus kviečiami pasižvalgyti po parodą. Šį kartą Ryšių Istorijos muziejaus kiemelį puoš Juvelyrikos bei Grafikos darbų paroda. O mažuosius renginio svečius „Senamiesčio Žiogas“ kvies į kūrybines dirbtuves, kur jie bus puošiami įvairiausiais piešinėliais ant veidų.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: