(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras vakar, spalio 13 d., buvo pilnas aktyvių ir iniciatyvių garbingo amžiaus kauniečių idėjų. Pirmą kartą Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biure susirinko neformali aktyvių senjorų savanorių grupė, kuri nori mokytis, šviestis ir perduoti žinias kitiems apie svarbius sveikos gyvensenos aspektus. Senjorai kūrybingai gvildeno temas, kaip būtų galima pagerinti vyresniojo amžiaus žmonių gyvenimo kokybę, skatinant sveiko gyvenimo būdą.

Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras atsižvelgė į Senjorų fizinio aktyvumo skatinimo programos metu išreikštą garbingo amžiaus kauniečių norą daugiau sužinoti, mokytis apie senjorams svarbius sveikos gyvensenos aspektus. Šį trečiadienį pirmą kartą patys aktyviausi senjorai susirinko Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro patalpose – susipažinti ir aptarti, ko tikimasi iš neformalios senjorų savanorių grupės.

Kaip teigia Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro specialistė A. Didžiokienė, neformali senjorų savanorių grupė – tai galimybė garbingo amžiaus kauniečiams rasti bendraminčių, kurių bendras tikslas yra pagerinti savo gyvenimo kokybę. Bendraamžiai bendraamžiams principu senjorai dalinsis savo patirtimi bei žiniomis ir įrodys, kad vyresniojo amžiaus žmonės vis dar gali gyventi aktyviai ir padėti ne tik sau, bet ir kitiems.

Neformalios senjorų savanorių grupės vizija – skleisti informaciją bendraamžiams apie senjorų sveikos gyvensenos aspektus. Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistai savo kompetencijos ribose, vykdydami savo tiesiogines funkcijas – visuomenės sveikatos mokymo organizavimas ir koordinavimas, konsultuotų pagyvenusius kauniečius tokiomis temomis kaip lėtinių neinfekcinių ligų prevencija, fizinio aktyvumo skatinimas, socializacija ir sveikas senėjimas bei kiti svarbūs sveikos gyvensenos aspektai.

Neformalios senjorų savanorių grupės susirinkimų tikslas – diskutuoti ir ieškoti sprendimų, kaip gerinti garbingo amžiaus žmonių gyvenimo kokybę, skatinant sveiką gyvenimo būdą. Bendruomenių lyderiai skleistų susirinkimų metu gautas žinias apie įvairius sveikos gyvensenos aspektus savo bendruomenėse.

Nebuvo užmiršta ir Pasaulinė maisto diena, kuri minima spalio 20 d. Senjorai mielai dalinosi savo atneštais sveikais patiekalais, diskutavo sveikos mitybos klausimais ir dalinosi patarimais, kaip pasigaminti sveikus ir skanius patiekalus. Tikimės, kad kito neformalios senjorų savanorių grupės susitikimo metu jau bus galima pasidžiaugti surinktais sveikų patiekalų receptais ir pasidalinti jais su visais.

Visi vyresniojo amžiaus kauniečiai norintys prisidėti prie neformalios senjorų savanorių grupės laukiami lapkričio 10 d., 13 val., Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biure, įsikūrusiame Aušros g. 42 A, 11 aukšte.

Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: