Senturgyje pristatomi autentiški antikvariniai autobusai
(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Nuo penktadienio, spalio 21 d., į Kauną iš visos Lietuvos ir kaimyninių šalių traukia sendaikčių mėgėjai ir kolekcionieriai. Čia vykstančiame tradiciniame senturgyje „Laiko ratu“ jų laukia ne tik gausybė įvairiausių epochų antikvarinių daiktų, bet ir pirmą kartą Lietuvoje pristatomi angliški XX a. vidurio autobusai.

Prekybos miestelyje „Urmas“ penktadienį prasidėjusio senturgio lankytojai gali pasigrožėti autentiškais senoviniais dviaukščiais Anglijos autobusais. Pirmą kartą pristatomi 1956 m. pagamintas 50 vietų „Bristol“ modelis, taip pat, 1951 m. gamybos 50 vietų „Leyland“ modelis. Kas dar nematė, galės akis paganyti ir į šiemet Kauno „Hanza dienose“ jau pristatytą vienaukštį 1939 m „Daimler“.

Tai yra tikri angliški, visame pasaulyje garsūs autobusai, žinomi, kaip neatsiejama angliškosios tapatybės dalis. Kiekvienas iš jų važinėjo Londono ir kitų Anglijos miestų gatvėmis.

„Tai važiuojantys autobusai, kurie ateityje bus naudojami įvairioms progoms. Vienas jų bus pastovus Lietuvos mugių, švenčių dalyvis, kitas bus skirtas turistų ekskursijoms po Kauno miestą, o trečiasis – įvairioms progoms“, – pasakojo prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta.

Šie autobusai papildė PM „Urmas“ turimą įvairios senovinės technikos kolekciją, kurią sudaro traktoriai „Lanz Bulldog“, „Ford Model T“ automobilis, sunkvežimiukas „Citroen B14“ (pagamintas 1926-1928), įsigytas iš Prancūzijos, angliški garo varikliai, gatvės vargonai „Lady Janet“ ir kitos transporto priemonės.

Senturgis „Laiko ratu“ Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, rengiamas jau ketvirtus metus. Renginio organizatorių skaičiavimais, kiekvieną senturgio dieną jame apsilanko daugiau kaip 70 000 žmonių, prekiauja apie 300 sendaiktininkų, antikvaro kolekcininkų, numizmatų ir filatelistų iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Estijos, Vokietijos.

Senturgyje gausu įvairių instrumentų, baldų ir namų apyvokos daiktų, karinės atributikos ir netgi senovinių ginklų. Dauguma daiktų yra pagaminti prieškariu, tarpukariu ir pokariu, bet yra ir siekiančių XIX ar net XVIII amžių.

Penktadienį prasidėjęs senturgis vyks visą šį savaitgalį, spalio 21-23 d., prekybos miestelyje „Urmas“.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: